Известният ортопед и началник на отделение в МБАЛ „Медлайн“ д-р

...
Известният ортопед и началник на отделение в МБАЛ „Медлайн“ д-р
Коментари Харесай

Шефът на ортопедията в „Медлайн“ д-р Янакиев се присъедини к...

Известният ортопед и шеф на поделение в МБАЛ „ Медлайн “ доктор Янаки Янакиев влезе в редиците на Малтийския медал. Това стана на тържествена гала за банкет на постуланти в Суверенния медал на Свети Йоан, Рицари на Малта OSJ -Велик Приорат България.



В предишното членовете на Ордена са се обричали в работа на хората, на беднотия и непорочие. Мисията на техните наследници в този момент е да служат на хората и обществото, като се грижат за бедните, болните, онеправданите и изпадналите в неволя. Освен това подкрепят всички, които по разнообразни аргументи нямат опция да се осъществят, само че имат гений и непримиримост с цел да реализиран триумфи в областта на културата, изкуството, опазването на здравето, науката и други обществено-полезните действия.

Д-р Янакиев е характерен образец на човек, предан на обществото с многочислените случаи на излекувани от него заболели с Детска церебрална парализа (ДЦП), които след поредност от сполучливи интервенции проходиха. Освен това лекарят обезпечава и подарява безвъзмездни импланти на всички свои пациенти. През 2017 година бе отличен в акцията „ Достойните българи “, тъй като заплаща с персонални средства пътните разноски на заболели, с цел да не прекъсват лекуването си.



Орденът се ръководи от Суверенен Велик Магистър, който момента е 77-ми по ред от основаването му - Негово Височество Дон Базилио Кали, Принц Рюрикович, а в Пловдив се управлява от мениджъра доцент Невен Енчев Фон Голденбург, прочут с многочислените си благотворителни начинания в цялата страна, измежду които и акция „ Топъл обяд “, траяла повече от 6 години и прекратена наложително от COVID-пандемията.

Членовете на пловдивската организация са се посветили в работа на обществото, а първата им задача е построяването на храм господен на името на техния патрон – Свети Йоан Кръстител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР