Известният лекар-анестезиолог Мирослав Ненков е напуснал Военномедицинска академия, където работеше

...
Известният лекар-анестезиолог Мирослав Ненков е напуснал Военномедицинска академия, където работеше
Коментари Харесай

Мирослав Ненков напусна ВМА заради опит за цензура през ген. Мутафчийски

Известният лекар-анестезиолог Мирослав Ненков е напуснал Военномедицинска академия, където работеше от дълги години, откакто е бил принуждаван от началника ѝ ген. Венцислав Мутафчийски да приключи медийните си изяви.

Ненков е постоянен посетител в утринния блок на " Дарик ", също така е чест събеседник в публицистични излъчвания по публични тематики.

" Ген. Мутафчийски ми сложи изискване да спра да се явявам по медиите, другояче ще има последици. И аз направих това, което считам, че е редно - подадох си оставката от болничното заведение. За мен това е доста мъчно нещо, тъй като в болничното заведение, която напуснах, работих с прелестни сътрудници, чудесни хора, брилянтни експерти, и изкарвах добър приход. лиших се от това нещо самичък. Не ме е принуждавал да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като " принудително ", тъй като не съм го желал ", споделя той в последното си предаване на " Дарик " от 26 май.

" Лиших се от това, с цел да имам право тук, в това студио или в някое телевизионно студио да мога да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист - неща, които аз мисля, и в извънработното си време имам право да споделям ", споделя още доктор Ненков.

Той се учудва по какъв начин може " огромният пълководец, въпреки и младеж, да възприема свободата на словото като през 70-те години ".

" Той си мисли, че може да принуждава своите чиновници в свободното си време да не вършат всякакви неща ", сподели още той.

Ненков позволи, че " някой мишок от някоя институция е заплашил генерала нещо или го е стимулирал по някакъв метод да се опита да ми затвори устата, което е доста притесняващо ".

" Ген. Мутафчийски направи по този начин, че аз да напусна, само че този мишок, който му църка в ушенцето, ще направи нещо друго - не толкоз прелестно за него самия ", сподели още медикът.

По думите му - началникът на ВМА е оповестил, че имал заповед, която лимитира медийните изяви на чиновниците на болничното заведение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР