Известният италиански треньор Андреа Анастази, който е бивш селекционер на

...
Известният италиански треньор Андреа Анастази, който е бивш селекционер на
Коментари Харесай

Андреа Анастази поема предизвикателство в Швейцария

Известният италиански треньор Андреа Анастази, който е някогашен селекционер на „ Скуадра адзура “, не може дълго да се застоява на едно място, като поема ново предизвикателство в своята кариера. След като на клубно равнище завоюва злато в Австрия, купа в Словения и и подвигна Купата на Полша, за новия сезон той се мести в Швейцария, като ще бъде отпред на локалния Шоненвер.

„ Приемам това предизвикателство, тъй като това е клуб с упоритости. Първо да означи напредък в шампионата и също по този начин и да развие някои свои играчи. През последните години най-хубавите тимове в Швейцария са Амрисвил и Лозана, само че ние ще се опитаме да израстнем и да вървим нагоре. Разполагаме с нова огромна зала и положителни условия за работа. Искаме да участваме и на европейската сцена – за Купата на CEV. Мога да кажа, че ще има и добра селекция, като някои забавни играчи се насочват към клуба “, разяснява Анастази.

На национално равнище 59-годишният Андреа Анастази е троент европейски първенец (два пъти с Италия и един път с Испания) и троент победител във Волейболната лига на нациите (два пъти с Италия и един - с Полша).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР