Известният икономист и инвеститор Даниел Грос, пoчeтен члeн нa Цeнтъpa

...
Известният икономист и инвеститор Даниел Грос, пoчeтен члeн нa Цeнтъpa
Коментари Харесай

5 начина да се справите със задачата, която ви плаши

Известният икономист и вложител Даниел Грос, пoчeтен члeн нa Цeнтъpa зa eвpoпeйcĸи пoлитичecĸи проучвания, Брюксел, поучава какво да извършите, в случай че не желаете да вършиме това, което се постанова да вършиме и от което се нуждаете.

Има неща, които искаш да направиш. Има неща, които би трябвало да се създадат. Понякога е едно и също. Но в този текст приказваме за обстановки, в които това не е по този начин.

Мисленето за осъществяването на избрана задача може да бъде прелестно, или може да бъде мъчително. Това е по този начин, тъй като мозъкът постоянно построява някакъв сюжет за бъдещето. Радвате се, представяйки си по какъв начин ще изпитате чувството за поток (когато поемете непряк план през уикенда, забавно ви е и времето лети неусетно). И страдате, в случай че този сюжет разказва нещо монотонно или тъпо. Лошо е, когато прогнозата е толкоз мъчителна, че даже не можеш да мислиш за дейностите си както би трябвало. Например, " Трябва да се оправя с налозите... (боли да мисля за това) Кога би трябвало да го направя? Можете ли да се сетите за нещо друго, апелирам? "
 Снимка 534262
 

Започваш да правиш нещо, само че не свършваш и напъните за довеждане докрай на задачата се повишават. Мозъкът ти построява модел, основан на минало държание. Ако не съумеете да извършите задачата, мозъкът ще предскаже, че ще се неуспехите още веднъж. Ето за какво, мисленето за казуса е прочувствено източване. Което усилва вероятността от неуспех. Порочен кръг.

За благополучие, тези прогнози постоянно са неверни. Всичко, което е належащо, е да се трансформират моделите на мислене. Ето няколко тактики, които намирам за потребни да заблудите себе си и да извършите това, което би трябвало да се направи.

Разбийте голямата цел на дребни задания

Предсказваш неуспеха, когато не разбираш какво да правиш. Никога, в никакъв случай, в никакъв случай не включвайте плашеща задача в листата си със задания. Дори " оправянето с налозите " е прекомерно неразбираемо. Как да го направя? Откъде да стартира? И по-важното е, каква е най-малката стъпка, която можете да предприемете през днешния ден, с цел да стигнете до крайната цел?

Разбийте огромната задача на дребни части. Мънички задания, които могат да се извършват с най-малко мъчения. Така сътворяваме добър модел на прогнозиране, където съумяваме да изпълняваме задания, даже и да са доста дребни.

Преименуване

Не прави нищо, което звучи извънредно. Просто променете формулировката в листата си със задания. Не " оправям налози ". Вместо това напишете " събиране на финансови документи ". Това е най-малкият стадий. Разбира се, можеш да го направиш още в този момент. По този метод можете да надбягате себе си, като превърнете задачата в нещо доста просто. И даже да не работи, в този момент, мислейки за задачата, ще образувате друга прогноза.
 Снимка 326550
 

Визуализиране

Просто фантазирай. Какво ще вършиме, когато плащате налозите си? Умствено режисирайте кино лентата. Някои елементи от него ще провокират неутрална реакция. Някои ще бъдат негативни ( " Пфу, би трябвало да събера доста документи... скучно! " ). Давате си позитивни данни, с цел да извършите задачата по-малко сложна. Демистифицираш. Спортистите, които пресъздават представянето си, реализират по-добри резултати. Станете олимпиец в това осъществяване.
 Снимка 325330
 

Говорете с другите

Общуването с другите има преимуществата на:
Може да имат положителни хрумвания за вашата задача. Разговорът ще ви направи по-отговорни, изключително в случай че кажете на събеседник, че ще извършите тази задача. Разговорът предизвика мисълта, а по-конкретна, по-детайлизирана задача е по-лесна за осъществяване.
Намиране на различен метод

Понякога имаме плашеща задача, която може да се извърши ръчно или със скрипт (компютърна стратегия бел. ред.). Ръчно е по-бързо. Но в случай че се поддам изкушението на отлагането, се заставям да напиша сюжет, който даже ми доставя наслаждение, тъй като това е нова дефиниция на казуса.
 Снимка 544303
 

" Усилватели " на волята

Не мисля, че е допустимо да се " усили " волята вечно, само че може да се обезпечи някакъв краткотраен подтик. Трябва да разберете какво усъвършенства настроението ви и да го употребявате като инструмент.

Музика. Имам плейлист, който чувам, когато нуждая се от сила. Това са песни, които обичам и не чувам постоянно. Вярвам, че силата на една ария понижава, в случай че я слушате непрекъснато.

Тренировки. Често поемам смущаващи задания след подготовка. Това работи по две аргументи. Първо, с помощта на приливът на ендорфини, вие се чувствате прелестно, вие сте по-толерантни към болката. Второ, откакто преди малко се справихте с " предизвикването ", мозъкът ви ще си намерения, че ще се справите с още един. Убеждавам се, че задача е просто упражнение, което би трябвало да се направи.

Кафе. Точното количество кафе повдига духа ми. Ако пия прекалено много, се нервирам. Малко количество е задоволително за мен - към 50 мг.

Експериментирайте и изберете това, което е уместно за вас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР