Известният художник показа свои творби, които до този момент не

...
Известният художник показа свои творби, които до този момент не
Коментари Харесай

Чавдар Петров с уникална изложба пред Стамбол капия във Видин

Известният художник сподели свои произведения, които до този миг не са представяни пред видинска аудитория. Приятели, сътрудници и фенове на Чавдар Петров, както и доста жители имаха опция да видят картините му, чието влияние бе още по-силно на фона на културно-историческата забележителност.

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова също разгледаха изложбата. Д-р Ценков поздрави Чавдар Петров за концепцията да я провежда навръх това емблематично място. Видинският кмет означи, че в нашия град би трябвало да се случват повече такива събития. Той беше безапелационен, че взаимните старания на Общината и на креативната колегия е добре да се насочат към организирането на изложения и биеналета във Видин с интернационално присъединяване. Д-р Ценков напомни, че видинската художествена школа е с огромни обичаи и те би трябвало да продължат. Той акцентира, че при осъществяване на такива събития, може да се даде опция за изява и на възпитаници от учебното заведение по изкуствата „ Св. св. Кирил и Методий “, както и на други деца, които обичат да рисуват, с цел да има последователност сред поколенията.

Изложбата на Чавдар Петров бе под мотото „ Трагичното е загиването на прелестното при конфликта му с действителността “. В нея бяха включени картини, които създателят е рисувал за изложения в София и в чужбина, както и произведения, основани през последната една година. Маслените платна са издържани в неповторимия жанр и неповторима образна система на художника, който още веднъж остава правилен на главните претекстове, присъстващи в цялото му творчество – река Дунав, крепостта „ Баба Вида “ и старопрестолният Видин, ситуиран на огромния завой на реката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР