Известният готвач Веселин Калев е катастрофирал на пътя Рожен-Мелник, шофирайки

...
Известният готвач Веселин Калев е катастрофирал на пътя Рожен-Мелник, шофирайки
Коментари Харесай

Катастрофира много известен наш шеф-готвач

Известният готвач Веселин Калев е аварирал на пътя Рожен-Мелник, шофирайки персоналния си автомобил " Субару ". Инцидентът е станал към 20 часа нощес на няколко километра от Рожен, оповестява Struma.com.

След произшествието Калев е превозен в хирургично поделение на болничното заведение в Сандански, без заплаха за живота.

Проверка открила, че Калев има престъпни прояви и е осъждан в Германия, по тази причина никой от служителите на реда не можел да допусна, че това е известният мастър началник. Образувано е разследване.

Веселин Калев е извънредно надарен готвач, открит за огромната кулинария от началник Андре Токев, когато е 20-годишен и работи в хотел „ Хилтън “. След това с началник Емил Минев вземат премията за „ Ресторант на годината “ с ресторант „ Талисман “.

Професионалният му път го води в Германия, където усъвършенства уменията си, преследвайки огромната фантазия – работа в ресторант със звезди Michelin. Мечтата се сбъдва по най-приказния метод – в имението Burg Wernberg, ситуирано в палат от XIII век и част от Relais & Châteaux. Веселин е единственият чужденец в екипа, воден от началник Томас Келерман – притежател на две звезди Michelin.

Следващата му работа е в ресторант с една звезда в Бон, а от 2017 година до ноември 2020 оглавява кухнята в хотел „ Рила “ в Боровец. В началото на 2020 е треньор на екипа, спечелил българското издание на влиятелното съревнование за готвачи Bocuse d’Or. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР