Известният френски производител на автомобилни гуми "Мишлен" (Michelin) обяви, че

...
Известният френски производител на автомобилни гуми "Мишлен" (Michelin) обяви, че
Коментари Харесай

Michelin напуска Русия


Известният френски производител на автомобилни гуми "Мишлен " (Michelin) разгласи, че до края на годината ще трансферира своята активност в Русия на мениджърите на локалното си посланичество, заяви Ройтерс. Те ще ръководят изцяло независима компания, показаха от "Мишлен ", съобщи Българска телеграфна агенция.

През април френската компания разгласи, че възнамерява до юни да спре вноса на първични материали от Русия.

От своя страна финландският производител на асансьори и ескалатори "Коне " (Kone) разгласи, че през днешния ден е подписано съглашение, според което трансферира бизнеса си в Русия на мениджърите на своето поделение в страната. Стойността на договорката не се оповестява. Тя би трябвало да бъде приключена през последното тримесечие на тази година. "Коне " заяви, че се готви да приключи напълно своята активност в Русия, съобщи ТАСС.

Сериозни наказания бяха наложени против Русия, откакто тя предприе военна инвазия в Украйна. Водещи съветски банки бяха изключени от интернационална система за разплащания СУИФТ (SWIFT), а активи на Русия в чужбина за стотици милиарди долари бяха замразени. Много задгранични компании прекратиха изцяло или отчасти своя бизнес в Руската федерация.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР