Известният чакръкчия Паско Райчев отпразнува вчера, навръх Еньовден, своя 72-ри

...
Известният чакръкчия Паско Райчев отпразнува вчера, навръх Еньовден, своя 72-ри
Коментари Харесай

Известният чакръкчия Паско Райчев чукна 72

Известният чакръкчия Паско Райчев отпразнува през вчерашния ден, точно на Еньовден, своя 72-ри рожден ден. Хубавият мотив обаче не му попречи да изкара целия ден в кабинета си в Пловдив, помагайки на закъсали със здравето.

Най-честите проблеми, поради които хората търсят помощта на Паско, са дископатии, " ухапване " в кръста и гърба, сецване, килнат врат, изкълчване или други болести на ставите, все неща, свързани с опорно-двигателния уред. Много пъти той е прибирал още веднъж в игра спортисти с навехнат гален.

Повече от 30 години Паско е теляк рехабилитатор в разнообразни спортни тимове и национални гарнитури - футболисти, хандбалисти, лекоатлети, гребци.

А и няма по какъв начин другояче - Паско е наследник на бай Тодор от Хасково, най-прославения чакръкчия на България. Навремето той оправил даже изкълчения крайник на Тодор Живков при едно посещение на първия човек в страната в местността Кенана край града на Богородица.

Бай Тодор пък е взел уменията от своя татко Райчо. Сега дарбата на Паско наследява и синът му Тодор Райчев, който приключи с цялостно отличие компетентност „ Кинезитерапия “, работи в санаториума на Министерство на вътрешните работи в Хисаря и със същия хъс и вродена дарба като татко си оказва помощ на хората. Паско се надява, че и внукът Павел, който е „ одрал “ кожата и характера на дядо си, ще продължи делото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР