Известният американски актьор Трийт Уилямс е починал вчера на 13

...
Известният американски актьор Трийт Уилямс е починал вчера на 13
Коментари Харесай

Трийт Уилямс от Коса загина в катастрофа с мотор

Известният американски артист Трийт Уилямс е умрял през вчерашния ден на 13 юни. Той е умрял на 71-годишна възраст в злополука с мотоциклет край Олбани. Тъжната новина бе доказана от сътрудника му: " Той е бил с мотора си и е правил завой, когато е бил засечен от друга кола на пътя. Потресен съм. Беше един от най-хубавите хора, които познавам. ", съобщи. 

Уилямс става прочут с ролята си на хипито Джордж Бъргър в страхотния антивоенен мюзикъл " Коса ". Филмът, който излезе през 1979 година, беше извънредно блестящо и мощно антивоенно обръщение. Лентата беше майсторски режисирана от човек, израсъл в социалистическата система - чеха Милош Форман. Бъргър и цветната му банда хипита бяха гневни съперници на войната, само че в края на кино лентата героят на Трийт Уилямс се озова подстриган " нула номер " и с униформа и крачеше към фронта на войната във Виетнам, с цел да може едно друго момче да изживее любовта си. Това друго момче беше изиграно от Джон Савидж, който беше в България през 2017 година.

По-късно Трийт Уилямс взе участие в голям брой филми и сериали, създател е на книга за деца, притежател на премията " Еми ". Живееше в щата Върмонт със брачната половинка си Пам Ван Сант, с която са дружно от 1988 година. С тях живят и децата им Джил и Ели.

Много холивудски звезди уважиха Трийт с постове в обществените мрежи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР