Известните гангстерски автомобили, които са били управлявани от някои от

...
Известните гангстерски автомобили, които са били управлявани от някои от
Коментари Харесай

ТОП 10 на гангстерските автмобили през последните 100 години

Известните гангстерски коли, които са били ръководени от някои от най-безмилостните мъже в света, ще повдигнат всеки до статута на мафиот! Списъкът е сътворен от създателя на Hotcars Реван Рагунунан.

Малко са нещата, които са по-примамливи от това да си изцяло недостижим за органите на реда, почитан от политиците, обожаван от членовете на фамилията и приятелите и заплашителен за обществото. 

Да разгледаме най-емблематичните коли на мафията, ръководени в миналото, значи да споменем някои от знаковите мъже, които са се издигнали до огромна власт и да оставят битката сред идеологиите на обществото. Техните коли са се трансформирали в синоним на власт, благосъстояние и чист жанр.

Доведена до международното внимание от кино лентата „ Кръстникът “, вътрешната история на това да бъдеш сицилиански мафиотски необут и крал на Ню Йорк показва един от най-вълнуващите способи на живот, които можете да си визиите. 

В живота на могъщия крал безскрупулните решения, взети със стоманени нерви и неоспорима харизма, натрупват милиони долари, власт, която не може да се реши, и най-важното – най-луксозните коли, които могат да се купят с пари.

10. Cadillac, серия 452, 1930 година

Един от най-големите и могъщи мафиотски босове на всички времена, Ал Капоне, е имал особено направена лимузина Cadillac. Разбира се, дано не възхваляваме статута на кариерата му, само че Капоне сигурно е имал страховит усет! Притежавал е два бронирани Cadillac-а, като другият е Cadillac Model 341 Town Sedan от 1928 година с модифициран V8 мотор, който усилва скоростта на автомобила до 170 км/ч.

Върховият модел Series 452 Imperial Sedan е оборудван с мощния 452-кубични инча мотор V16 на Cadillac и е конструиран като седемместна лимузина. И двата автомобила са били извънредно стилни, първите бронирани коли, притежавани от граждански жител, и са били проектирани със предпазени от патрони прозорци с дребни кръгли прорези, които разрешават пукотевица от вътрешната страна. В пода на колата има и изрязан разрез, с цел да се пусне каквото е належащо, с цел да се забавят преследвачите.

Спецификации и характерности:

Двигател 7,4-литров V16 мотор
Мощност: 185 конски сили
Въртящ миг: 474 Нм
Трансмисия: 3-степенна ръчна
Максимална скорост: 160 км/ч

Капоне в никакъв случай не е бил упрекван за друго закононарушение, с изключение на за укриване на налози, и надали е имал време да се наслаждения на поръчковите си коли, защото е бил изпратен в пандиза малко след закупуването на първокласните транспортни средства. През 2013 година неговият 341 е продаден за 341 000 $.

Коригираната чиста стойност на Капоне би го трансформирала в актуален милиардер. Не всички Cadillac-и се класират за мафиотски коли – с изключение на внушителния Escalade на Тони Сопрано, само че тези два поръчкови Cadillac-а сигурно влизат в листата.

9. Ford Model 18 V8 от 1932 година

След дебюта си Ford Model 18 V8 от 1932 година бързо се прочува като автомобил на мафията и като икона на десетилетието. Той е удобен, мощен и е знак на статуса на гангстера от 30-те години на предишния век. Подобно на фамозните си притежатели, той е спечелил името си по-скоро на улицата, в сравнение с в офиса.

Спецификации и характерности:

Двигател: 3,6-литров V8 мотор
Конски сили: 75
Въртящ миг: 216 Нм
Предавателна кутия: 3-степенна ръчна
Максимална скорост: 128 км в час

Джон Дилинджър, емблематичен воин от времето на Голямата меланхолия, придобива популярност, откакто ограбва няколко банки. Той е карал Ford Model 18 V8. Скоро автомобилът се трансформира в синоним на типичен гангстери и дупки от патрони и даже е бил пожеланият автомобил за бягство на Бони и Клайд.

8. Maserati Ghibli от 1967 година

Maserati Ghibli е знак на италианския нюх и осъществяване. Неговите елегантни линии и мощен мотор го вършат желан автомобил измежду елита на мафията. Въпреки италианското си завещание, Ghibli е кръстен на мощна африканска стихия – съвършено име за автомобил, който доближава оптималната скорост от 204 км в час.

Maserati Ghibli от 1967 година е включен в играта Mafia III, където е на мода „ De’Leo Stilleto “. Епичният дизайн на този италиански мафиотски автомобил ще изведе всеки, който го ръководи, до статута на мафиот.

Спецификации и характерности:
Двигател: 4,7-литров V8 мотор
Мощност: 330 конски сили
Въртящ миг: 481 Нм
Предавателна кутия: 5-степенна ръчна
Максимална скорост: 265 км/ч

7. Кабриолет Jaguar XKE от 1972 година

Със своя английски сексапил и изтънчен жанр Jaguar E-type е знак на грациозност и мощност. Това е возило, уместно за високопоставени членове на международната организация. Особено моден е мафиотският необут Джон Готи, спечелил купата на един от най-опасните и авторитетни мафиотски босове на всички времена.

Спецификации и характерности:
Двигател: 4,2-литров редови шестцилиндров мотор
Мощност: 246 конски сили
Въртящ миг: 356 Нм
Предавателна кутия: 4-степенна механична скоростна кутия
Максимална скорост: 241 км/ч

Той кара уникален поразително червен кабриолет Jaguar XKE от 1972 година с мощ от V12 мотор. През 80-те години на предишния век е бил началник на нюйоркската незаконна фамилия Гамбино. 

Друга международна икона, която споделя усета му към точно направените коли, е някогашната кино звезда, трансформирала се в принцеса на Монако, Грейс Кели. Известен със своята хубост, сексапил и прелест, XKE сигурно прави усещане на международния хайлайф.

6. Porsche 911 RSR от 1974 година

Ако би трябвало да приказваме за Порше на някой кокаинов крал, това ще бъде жълтото Порше 911 3.0 RSR IROC на Пабло Ескобар от 1974 година Състезателният автомобил е бил благосъстоятелност на състезателя Джон Тунстал, преди той да го продаде на милиардера наркобарон. Съобщава се, че имането на Ескобар е било над 30 милиарда $. Какво е правил с всички тези долари? Купил е един от най-бързите (и евентуално най-красивите) спортни коли на планетата.

Спецификации и характерности:
Двигател: 3,0-литров плосък шестцилиндров мотор
Мощност: 350 конски сили
Въртящ миг: 333 Нм
Предавателна кутия: 5-степенна механична
Максимална скорост: 273 км/ч

Емблематичното жълто Porsche неотдавна е продадено за над 2,3 млн. $. Въпреки че този автомобил не е толкоз мъчително възвишен или величествен, колкото другите мафиотски коли в листата, той сигурно би бил потребен, с цел да изпревари органите на реда и да направи усещане, до момента в който го прави. Според сведенията Пабло Ескобар вдънъж запалил 3 милиона $, с цел да стопли щерка си.

5. Lincoln Continental, 1979 година

Класическият Lincoln Continental от 1979 година съставлява непреходно обаяние. Неговият огромен, характерен дизайн и удобно пътешестване са идеални за мафиотския метод на живот. Пол Кастелано, главата на семейството Гамбини в Ню Йорк, е карал Lincoln Continental.

Управлението му завършва ненадейно, когато Джон Готи подрежда гибелта му и става глава на семейството. Джон Готи също е имал Lincoln Continental, дружно със своя Jaguar. Автомобилът няма съвсем нищо общо със скоростта или продуктивността, а по-скоро предава благосъстояние и жанр, като има застрашителен тип. Lincoln е прочут и като първокласната марка на Ford.

Спецификации и характерности:
Двигател: 7,5-литров V8 мотор
Мощност: 210 конски сили
Въртящ миг: 501 Нм
Трансмисия: 3-степенна автоматизирана

4. 1985 година W126 Mercedes-Benz S-класа

Автомобилът фантазия, който носи прелест и изисканост към този момент повече от век, е Mercedes-Benz S-класа. Въплъщение на лукса, неговият плюшен интериор, усъвършенствани технологии и мощно наличие на пътя го вършат желан автомобил за шефовете на Якудза – японската мафия.

През 1980 година W126 Mercedes-Benz S-класа се създава повече от 12 години, което го прави най-дълго създаваната S-класа в историята. С класическите си дълги линии, напомнящи за епохата на педантичния дизайн на колите, W126 е знак на престиж.

Спецификации и характерности:
Мощност: 300 конски сили
Въртящ миг: 461 Нм
Трансмисия: 3-степенна автоматизирана

Моделът към момента е известен измежду международния хайлайф поради надеждността и престижа си и в предишното е бил употребен за транспорт на международни водачи. Дори Майкъл Корлеоне е карал един от тях, до момента в който е бил в заточение в Италия. Нелсън Мандела също е бил возен в един от тях. Както и Саддам Хюсеин, който е имал вградена в автомобила си функционалност: огнехвъргачка  Няколко други държавни глави се радват на привилегията и чувството да бъдат возени в тази първокласна S-класа.

3. BMW e38 Серия 7

Показно изтънченият усет на „ мафията “ може да се наблюдава етимологично до сицилианския корен на думата „ мафиот “. Която значи горделив, самоуверен и мощен. Предлагайки комбиниране от лукс и успеваемост, BMW e38 Серия 7 разполага с необятен интериор и най-съвременни технологии.

Спецификации и характерности:
Двигател: 4,0-литров V8 мотор
Мощност: 282 конски сили
Въртящ миг: 420 Нм
Предавателна кутия: 4-степенна автоматизирана скоростна кутия

Този флагмански модел на BMW е прочут с първокласната си прелест и скорост. С мощен 5,0-литров V12 мотор, това грандиозно произведение на немската инженерна мисъл е неразривно обвързвано с гангстерите. Между другото, BMW предлага спомагателни усъвършенствания като бронирано стъкло и подсилени панели, с цел да защищити пасажерите от произшествия и набези – приказваме за оферта, която не може да бъде отказана.

2. 2003 година Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom е възхваляван като най-хубавия автомобил за мафиотски босове. Със своя ръчно направен интериор, емблематична радиаторна решетка и тихо шофиране, Phantom 2003 е грациозен, моден и мощен и внушава власт и благосъстояние. Списъкът на суперзвездите, които не са могли да устоят на Rolls-Royce, включва Ким Кардашиян, Лейди Гага и Дейвид Бекъм.

Спецификации и характерности:
Двигател: 6,75-литров V12 мотор
Конски сили: 453
Въртящ миг: 720 Нм
Трансмисия: 6-степенна автоматизирана

През столетието Rolls-Royce се е утвърдил в гаражите на авторитетни водачи и мафиотски босове по целия свят. Привлечени от неговия авторитет, хубост и грациозност. С 6,75-литров V12 мотор, първокласен интериор и внушителна фасада, Rolls-Royce Phantom потомство 7 от 2003 година е основан за тези, които избират най-хубавото, което животът може да предложи.

1. 2023 Mercedes-Benz G63

Този 4,0-литров V8 мотор с два турбокомпресора развива 577 конски сили и форсира до 96 км/ч единствено за 3,9 секунди. Агресивният жанр и скоростта на 2023 Mercedes-Benz G63 го трансформират в най-хубавия автомобил на мафията и в натурален избор за холивудския хайлайф. 

Мощният и величествен екстериор е планиран за реализиране на оптимална мощ и поразително наличие, което извежда тази емблематична машина на върха на листата, когато става въпрос за скорост, хубост и златен стандарт за актуалния гангстерски автомобил.

Спецификации и характерности:

Двигател: 4,0-литров V8 мотор
Мощност: 580 конски сили
Въртящ миг: 850 Нм
Трансмисия: 9-степенна автоматизирана

G63 е най-хубавият избор за звезди и спортисти. Истински главозамайващ автомобил – също като своите пасажери. G63 от 2023 година продължава традицията да излъчва мощност, ексклузивност и триумф. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР