Известни са вредите от прекомерната консумация на захар. Сладкото изкушение

...
Известни са вредите от прекомерната консумация на захар. Сладкото изкушение
Коментари Харесай

Има ли връзка между захарта и лошото поведение?

Известни са вредите от несъразмерната консумация на захар. Сладкото прелъщение води до внезапен спад на глюкоза в кръвта, а нестабилните равнища на кръвната захар предизвикват отмалялост, главоболие и имат пристрастяващ резултат.

Злоупотребата със захарта, разследване на пристрастяване към сладкото, е причина за затлъстяването, диабета и сърдечните заболявания. Тя потиска имунната система; поврежда зъбите; усилва стреса; пречи на усвояването на значими хранителни субстанции и витамини.

Оказва се, че белите, сладки на усет кристалчета, имат и друга пагубна роля. Те основават условия за прояви на принуждение при подрастващите, като усилват желанието да се използва алкохол, да се пуши и да се поддържат нездравословни привички. От съдържащите захар артикули най-вредни за неукрепналия организъм са модерните енергийни питиета поради наличието на кофеин и други химикали.

Университетски учени от Израел правят разбор на проучвания на техни сътрудници от 25 страни в Европа и в Канада, правени с деца от 11 до 15 години. Те стигат до извода, че сбиванията в училище; тормозът над други деца; напиването и тютюнопушенето са в директна връзка с потреблението на захар. Засилената приложимост на произведения, съдържащи доста захар, е причина за неприятно държание.

Едно от извършените проучвания открива, че младежи, които злоупотребяват със захарните произведения и енергизиращите питиета са по-агресивни и тормозят близките.

 захар

Какви са допустимите количества захар съгласно възрастта?

Малките деца от 4 до 6 години могат да одобряват до 20 грама захар дневно. Децата в начална учебна възраст, до 10 години, могат да си разрешат до 25 грама от сладкото вещество, а над тази възраст към този момент е възможно да се употребяват до 30 грама.

На всички е известно, че в газираните питиета и десертчетата има повече от целесъобразните количества. В тях се съдържа по 35 грама захар. Изхождайки от тези базови познания, можем да предвидим какво е потребно да хапне ученикът преди да отиде на учебно заведение или във времето, планувано за закуска в учебния стол. Създаването на верни привички дава очаквания, че както здравето, по този начин и държанието, могат да се контролират и зависят и от личния избор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР