Известни са позициите на мнозинството от представители в сегашното Народно

...
Известни са позициите на мнозинството от представители в сегашното Народно
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Не е изненада какви решения ще взима Тагарев за помощта ни към Украйна

Известни са позициите на болшинството от представители в настоящето Народно заседание във връзка с войната и във връзка с военно-техническата помощ за Украйна. Известни са и позициите на сегашната коалиция, която не е коалиция и която сега ръководи България. Това са най-малко 160 народни представители, чийто настройки са " За " поддръжка за Украйна. Това каза бившият министър на защитата Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него е известна позицията и на настоящия министър на защитата -.

" Позиции, които му завоюваха мощни съперници в лицето на президента и част от парламентарните групи. Но тази осведоменост дава и опция за предсказуемост на решения. Така че не е изненада какви решения взема и следва да вземе Министерският съвет. Това са най-малко 4 решения, които са свързани с боеприпасите и с оказването на военна помощ посредством въоръжение и бойна техника ", допълни Найденов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му става въпрос за анулация на решение, импортирано от служебното държавно управление, за това всеки транш от помощта за Украйна, да бъде одобряван от Народно събрание.

" Това беше ненужно от страна на настоящето държавно управление, тъй като при всички случаи няма да остане скрита, каквато и да е помощта за Украйна. И няма да бъде по-малко напрежението, което ще бъде основано към изпращането на тази помощ. Второто решение е за анулация на решение, което визира военните формирования за военно време, или в резюме - става въпрос за военновременните ресурси ", разясни някогашният министър.

И акцентира, че четвъртото решение е желанието на България за присъединяване към Програмата на Европейски Съюз за муниции за Украйна.

" Там имаше 3 направления на тази стратегия - първата, от която предвиждаше даване от националните запаси, аз обаче се притеснявам, че заплахата от възнаграждение към този момент е изтекла. Срокът на тази стратегия, която е на стойност 1 милиарда евро, беше до 31 май ", добави Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален.

Той е на мнение, че правителството се пробва да потвърди, че България има ново ръководство, което е с друга ориентировка.

" Дали това напрежение сред държавното управление и президента ще се трансформира във война - ще проличи и от метода, по който ще се отнесат към желанията за промените на законите за специфичните служби, отнемайки правата на президента ", безапелационен е Ангелов.

" Злоупотребите с персонален състав не датират от през вчерашния ден или през днешния ден - спомняте си какъв брой дълго трябваше да бъдат опровергавани слуховете, че ще изпращаме персонален състав, въоръжени сили и че ще участваме във войната в Украйна - една нелепост, която беше задоволително солидно опровергана и отречена. Но от известно време се злоупотребява с решение на служебното държавно управление за подготовка на медици и на полеви санитари от украинската войска. Подготовката им тече на територията на България - 4 групи по 16 индивида ", напомни някогашният министър.

Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален разяснява още, че контраофанзивата на Украйна върви постепенно, само че: " Никой не е очаквал и бързи триумфи. Не е време за изложение на разочарования. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР