Известни руски блогъри твърдят, че руският президент Владимир Путин смени

...
Известни руски блогъри твърдят, че руският президент Владимир Путин смени
Коментари Харесай

Путин продължава с тайните рокади, засилва пропагандата в страната

Известни съветски блогъри настояват, че съветският президент Владимир Путин смени командващия съветските ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински с първия заместник-началник на Руската генералщабна академия генерал-лейтенант Олег Макаревич на 20 януари.

Руското министерство на защитата (МО) към момента не е удостоверило уволнението на Теплински, нито е удостоверило назначението на Макаревич, написа в собствен отчета Институтът за проучване на войната (ISW). Теплински смени някогашния пълководец на съветските ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков в средата на юни 2022 година, както ISW заяви по-рано. Теплински посети тиловите региони на източния (ляв) бряг на Херсонска област в края на декември.

Коментарите от блогъри към промяната на генерал-полковник Михаил Теплински с генерал-лейтенант Олег Макаревич като пълководец на съветските въздушнодесантни сили в допълнение акцентира разрива сред две съществени групи в съветското МО - лагера на Герасимов, състоящ се от тези, съставляват стандартната институция на Министерството на защитата и любимците на блогърите, които са по-малко свързани с институцията на Министерството на защитата. Няколко блогъри се запитаха за какво съветското МО ще размени почитан кариерен пълководец на с " учен " без военен опит.

Един блогър означи, че съветското министерство на защитата в този момент е " премахнало " двама от " основните " командири на съветските интервенции в Украйна - Теплински и някогашния пълководец на театъра армейски военачалник Сергей Суровикин (въпреки че Суровикин просто беше намален до по-ниска командна позиция, вместо да бъде отхвърлен от длъжност).

Няколко блогъри настояват, че Теплински е бил уволнен след противоречие с съветския Генерален щаб, най-вероятно с началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, по отношение на потреблението на съветски парашутисти за планувани настъпателни интервенции.

Руският президент Валдимир Путин уволни помощник-секретаря на Съвета за сигурност на Русия Алексей Павлов на 20 януари, евентуално в отговор на антисемитските мнения на Павлов през есента на 2022 година Павлов е служил като зависещ на секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев от 2009 година насам. Информационният канал на Кремъл ТАСС заяви, че Павлов уволнението е по отношение на приемането му на нова неуточнена служба, само че не дава график за идващото му предопределение.

Уволнението на Павлов обаче евентуално е обвързвано с неговите необятно публикувани мнения по отношение на нуждата да се " десатанизира " Украйна в московското държавно издание Argumenty I Fakty през октомври 2022 година

Павлов съобщи, че има потребност от " десатанизация ", защото в Украйна има доста религиозни култове след украинската Революция на достолепието през 2014 година, като хасидските евреи. Антисемитското изказване на Павлов провокира рецензии от съветския хасидски равин Берел Лузар и принуди Патрушев да се извини, обещавайки, че ще предприеме подобаващи ограничения за дисциплиниране на създателя на публикацията.

Не е ясно за какво Патрушев или Путин са чакали толкоз дълго, с цел да подхващат дейности.

В същото време Кремъл продължава да предизвиква осведомителни интервенции, заплашващи ескалация поради западната военна помощ за Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 20 януари, че в случай че западните министри на защитата решат да дават на Украйна тежки танкове на срещата си във военновъздушната база Рамщайн в Германия, това единствено ще " добави проблеми за Украйна и украинския народ ".

Кремъл се стреми да подкопае желанието на Запада да предложи помощ на Украйна, като подклажда страхове от ескалация, без значение дали сред Русия и Запада или от войната в самата Украйна, която Русия не може да реализира. Кремъл евентуално ще продължи да дава отговор на западните диалози за по-нататъшна военна помощ за Украйна с неразбираеми закани за ескалация, които нямат съответни дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР