Известната украинска балерина Валерия Яроцкая е бежанка в България от

...
Известната украинска балерина Валерия Яроцкая е бежанка в България от
Коментари Харесай

ЧУДО! Украинска бежанка на 58 ражда у нас

Известната украинска балерина Валерия Яроцкая е бежанка в България от седем месеца – пристигнала е напълно сама. 58-годишната дама се усеща прелестно у нас, радва се на българското гостолюбие, само че по забавното е, че... Валерия е в напреднала бременност.

Валерия е вдовица от пет години, неотдавна изгубва и майка си и татко си. Войната я оставя напълно сама в Киев. Започва ново другарство и схваща, че е бременна, без значение, че през последните 20 години се е опитвала да има второ дете без триумф.

„ Не можех да си показва да не запазя това дете. В тази ужасна война има толкоз доста гибел... Това дете е мое избавление, моя котва, а годините са просто едно число, “ споделя балерината. Дъщеря й, която е на 25 години, е отпътувала като бежанка за Канада.



„ Канада е доста надалеч за мен. Аз желаех да съм в България. Обичам доста тази страна. Посещавала съм я нееднократно като екскурзиант. Имам прелестни мемоари от това място. Тук идвах доста пъти с починалия си мъж ", споделя Валерия.

Тя е посветила целия си живот на балета. Работила в Националната опера, била е учител в Академията за танци и в Киевската академия на изкуствата.

Сега живее на квартира в Равда. Останали са й още малко спестявания. Иска да се завърне към балета и преподаването, когато войната свърши. Дарителите на „ Втори дом “ с Наталия Елис в Пловдив, помогнаха със средства за хоспитализация и други неща от първа нужда.

След раждането на детето от Фондация " Открито сърце " дават обещание да поемат грижите за Яроцкая след раждането, като одобряват и дарения.

Фондация „ Открито сърце “
IBAN BG47RZBB91551014552199
PayPal [email protected]
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР