Известната шведска компания за производство на алкохол Absolut, която е

...
Известната шведска компания за производство на алкохол Absolut, която е
Коментари Харесай

Шведската водка Absolut се завръща в Русия

Известната шведска компания за произвеждане на алкохол Absolut, която е част от френския тръст Pernod Ricard, ще се завърне на съветския пазар. Това заяви изданието Kristianstadsbladet, базирайки се на вицепрезидента на компанията по корпоративни въпроси и връзки Паула Ериксон.

" Преди малко повече от година Pernod Ricard спря целия импорт в Русия и експорт от Русия. Сега това се анулира ", се споделя в обявата.

Точният брой на марките алкохол на компанията - включващи и доста известната водка Absolut - които още веднъж ще бъдат доставяни на съветския пазар, към този момент не се прецизира.

На собствен ред организация Интерфакс цитира мнението по въпроса на Вадим Дробиз, шеф на Центъра за проучване на федералните и районните пазари на алкохол.

По думите му, " Absolut имаше изключителното право да популяризира своите първокласни и доста известни артикули в Руската федерация. Тъй като наличностите са били огромни, нямаше дефицит на пазара и от края на предходната година стартира успореден импорт.

Руският пазар не е най-големият за премиум алкохол, само че въпреки всичко е напълно ясно, че компанията усети осезаемо отдръпването си от него ", изяснява Дробиз.

Според специалиста, решението на Absolut да се върне в Руската федерация е единствено " първата птичка ", която ще бъде последвана от други ".
 Израел изпревари Германия по импорт на съветска водка през 2022 година
Държавата, изпреварила Германия по импорт на съветска водка през 2022 година

Европейските страни редуцираха вноса си на алкохол от Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР