Известната косовска алпинистка Мрика Никчи е била нападната сексуално на

...
Известната косовска алпинистка Мрика Никчи е била нападната сексуално на
Коментари Харесай

Изнасилиха на улицата известна алпинистка

Известната косовска алпинистка Мрика Никчи е била нападната полово на 27 септември вечерта на една от основните улици в родния си град Печ (Пея) в Косово, което самата тя заяви посредством обява във Facebook, предава КосоваПрес.

Прокуратурата в Печ дефинира мярка за задържане под стража с дълготрайност 30 дни за 25-годишния нападател Фльори Бечирай.

От прокуратурата оповестиха, че двама прокурори са работили в цялостна съгласуваност с полицията и съответните инстанции за определяне на самоличността на причинителя посредством фрагментите от камерите за социална сигурност, след което нападателят беше арестуван в началото за 48 часа с прокурорска заповед.

По думите на алпинистката Никчи, представена от КосоваПрес, са подхванати всички нужни дейности за следствие и изясняване на всички условия към случая, който раздруса цялото общество.

Обезпокоени поради този случай са и жителите на град Печ, които упорстват за по-голяма сигурност.

Мрика Никчи е млада алпинистка, която през 2019 година дружно с татко си изкачи седемте най-високи върха на седемте континента. Тя е най-младото момиче в света, което е изкачило седемте върха – още преди да навърши 18 години.

В началото на септември тази година в Косово се надигна всеобщо отвращение, което прерасна в митинги с претенции за правдивост, отбрана и сигурност за дамите след изнасилването на 11-годишно момиче от петима мъже.

По време на митингите през септември активистката от Колектива за феминистична мисъл и деяние Трина Бинаку, представена от КосоваПрес, заяви, че за последните шест месеца са регистрирани 36 случая на обезчестяване на дами, като добави, че „ насилието не е единствено тъжна и грозна преживелица, както някои го окачествяват, то е повърхността на систематичното принуждение, на което са подложени всекидневно косовските девойки и дами “.

По думите на Бинаку насилването на 11-годишното момиче е тревога за всички, изключително за страната, която по думите й продължава да заема страната на насилниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР