Известната берлинска бирария включи в черен списък германския канцлер .

...
Известната берлинска бирария включи в черен списък германския канцлер .
Коментари Харесай

Бирария вкара Меркел в черен списък

Известната берлинска бирария включи в " черен лист " немския канцлер. Собствениците на заведението споделиха за това на във видеообръщение (бел.ред. на немски):

В обявата те означават, че са по този начин показват недоволството си от решението на немските управляващи да наложат ограничавания на фона на продължаващата пандемия на SARS-CoV-2, в границите на която е наложена възбрана за работата на заведенията.
Изпълнителният шеф на бирарията Йорн Петер Бринкман и неговият сътрудник Ян Филип Бубингер подчертват, че сега лечебните заведения се борят със свръхнатоварване, поради неналичието на своевременни държавни дейности.
" Според института " Робърт Кох " степента на разпространяване на болестта в заведенията е под 3%. Но в този момент по този начин или другояче е оповестена национална възбрана ", споделят те.
Освен немския канцлер в черния лист се озовахаса и финансовият министър Олаф Шолц, кметът на Берлин Михаел Мюлер и министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер.
В Германия от през днешния ден за минимум месец влизат в действие нови карантинни ограничения, които обаче ще бъдат по-меки от тези напролет. Те бяха контрактувани на 28 ноември сред федералното държавно управление и държавните управления на обособените провинции. Затварянето на Гермаиня включва прекъсване работата на заведенията за хранене, питейните заведения и другите заведения, като им се разрешава да доставят храна и питиета за у дома.
 Рекорд на инфектираните в Германия, карантина и вечерен час в Австрия Рекорд на инфектираните в Германия, карантина и вечерен час в Австрия
Германия регистрира следващ рекорден брой инфектирани с COVID-19 за денонощие – 19 059, при 18 681 за през вчерашния ден и 14 700 преди седмица,...
 
Какви забрани включва още локдауна на Германия?
Близо 2000 души стачкуваха в неделя в Мюнхен против затварянето. Организаторите бяха оповестили в началото акцията като " църковна работа ", съобщи ДПА.
" Тук не става дума за свободата на събранията ", сподели един от ораторите на " Терезиенвизе " - мястото в Мюнхен, където обичайно се провежда популярният Октоберфест - след което предложения участниците да се помолят дружно с него. Полицията съобщи, че въпреки събитието да почнало с " характерностите " на църковна работа, откакто то почнало " от ден на ден да наподобява на концерт ".
На сцената били издигнати кръстове, бяха сложени и ковчези с венци от цветя и увити с немски знамена.
 България влезе в аления лист за COVID-19 на Германия България влезе в " аления лист " за COVID-19 на Германия
Германското държавно управление обявяви Хърватия, Словения, Унгария, България и Кипър за високорискови региони в изискванията на пандемия, предава...
Първоначално,организатторите от " Латерално мислене 089 " записали 5 000 стачкуващи, а градската администрация разрешила мероприятие единствено за 1000 души. Решението било доказано от съд.
След 19 ч. управляващите закрили мероприятието. Всички били предизвестени, че не носят маските си погрешно или че изобщо нямат такива.

 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР