Известната българска авторка Здравка Евтимова се включва в литературната програма

...
Известната българска авторка Здравка Евтимова се включва в литературната програма
Коментари Харесай

Здравка Евтимова с премиера на най-новата си книга на сцената на Аполония 2022

Известната българска авторка Здравка Евтимова се включва в литературната стратегия на Празници на изкуствата Аполония 2022 с премиерата на най-новата си книга „ Резерват за хора и вълци “. Разказите ѝ са издадени в 32 страни по света, тя е притежател на редица влиятелни интернационалните награди в Швейцария, Съединени американски щати, Китай (6 пъти), Италия, Сараево, Босна и Херцеговина, Швеция.
 

Писателката ще се срещне с  феновете на литературата в Художествената изложба в Созопол на 5 септември в 19:00 часа , с цел да показа най-новия си разказ „ Резерват за хора и вълци “ . Книгата  провокира огромен интерес с необикновено мощните си земни облици. И тук, както и в другите произведения на Здравка Евтимова, е показана непредвидената хубост на действителността, която, неподозирана, се появява на всички места. Пълната стратегия и повече информация за събитията на Аполония 2022 може да бъде забелязана на формалния уебсайт –
 

Преди това, на 5 септември,  от 18:00 часа, Здравка Евтимова ще показа и младите участници в своя Майсторски клас по креативно писане откакто в продължение на пет дни очакванията на българската литература са имали опция да се допрян до невероятния креативния свят на писателката и да черпят от опита ѝ.
 

Богатата стратегия на Аполония 2022 включва още доста литературни творби, които публиката сигурно ще оцени. На 2 септември от 18:00 часа в Художествената изложба в Стария град издателска къща Хермес ще показа на читателите „ Ловецът на пеперуди “ от Костадин Костадинов , а от 19:00 часа - „ Късна гибел “ от Иван Станков . На 3 септември от 18:00 часа  ще се състои юбилейната вечер за 80-годишнината на литературния историк проф. Михаил Неделчев . Той написа за културния и политически персонализъм, геопоетиката и настоящия книжовен живот. На 4 септември Издателска къща Жанет 45 ще показа „ Звезди под клепачите “ от Николай Терзийски и „ Таралежите излизат през нощта “ от Йорданка Белева.
 

В последните дни от програмата на Празници на изкуствата Аполония 2022 феновете на музиката могат да посетят концерта „ Песента на спомените “ с присъединяване на Ина Кънчева – сопран, и пианиста Емануил Иванов, притежател на първа премия на влиятелния Международен конкурс за пиано Бузони.  
 

Празничното въодушевление ще продължи с отбелязване на 70-годишнината от основаването на Националния фолклорен отбор Филип Кутев. Всяка негова изява е мотив за наслада и екстаз, тъй като посредством нея се предава и съхранява хубостта на българската фолклорна просвета. Повече информация и за останалите идни концерти може да бъде открита на.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР