Известна в елитните среди на Ню Йорк светска лъвица се

...
Известна в елитните среди на Ню Йорк светска лъвица се
Коментари Харесай

Това ли е измамата на века? Популярна светска лъвица в Ню Йорк се оказа...

Известна в елитните среди на Ню Йорк световна лъвица се оказа най-обикновена мошеничка от Русия, написа New York Magazine. 27-годишната Анна Делви в продължение на няколко години е била на гребена на вълната в средите на художници и финансисти, като даже е тръбяла за проектите си да открие личен клуб на няколко етажа, който по едно и също време с това да съставлява и център за модерно изкуство.

Интересен е фактът, че Анна твърдяла, че е родом от Кьолн, Германия, и освен това не говорела удовлетворителен немски, само че това не направило усещане никому – въпреки всичко подвизите й се случвали в Съединени американски щати. Успяла е да излъже освен инцидентни познати, само че и няколко огромни банки и редица вложители. На едни разказвала, че татко й е посланик, на други, че е притежател на петролна компания, на трети – че се занимава с антикварна търговия, написа " Монитор ".

Нещата стигнали до там, че Анна съумяла да открие няколко едри риби, които се съгласили да влагат в основаването на първокласен клуб и център за модерно изкуство – може би тъй като ги е уверявала, че разполага със средства, освен това сумата, която назовавала напълно не била дребна – 25 милиона $, а търсела най-малко още толкоз.

Известни американски финансисти и адвокати като Джоел Коен, който е разследвал мошеничествата на Джордън Белфорт – героя от кино лентата „ Вълкът от Уолстрийт “, безусловно вярвали на думите й. Някои даже ходатайствали пред City National Bank да й бъде възложен огромен заем под претекст, че мис Делви разполага със сметка в швейцарска банка.

Анна водела много луксозен метод на живот. Настанила се в прочут бутиков хотел през февруари 2017 година, като цената на престоя в него коства 400 $ на ден. Оставяла на чиновниците на хотела по 100 $ бакшиш и след няколко месеца даже почнала да се разхожда по коридорите по халат с чаша вино в ръка – съвсем като у дома. Когато на рецепцията не й обръщали незабавно внимание поради други клиенти, тя ритмично слагала на плота едра банкнота след банкнота, до момента в който служителят не сметне, че може да пренебрегва всичко, с цел да получи тлъстата сума.

За това държание на Анна Делви споделя служителката на хотела Неф Дейвис, с която измамницата се сближила. С нейна помощ Анна провела елитни вечери и срещи с топ мениджъри на известни компании, спортисти и всевъзможни звезди. Сред гостите й били артистът Маколи Кълкин и скандалният Мартин Шкрели – най-мразеният милионер в Съединени американски щати (богатството му се дължи на нагла далавера с медикаменти за болните от СПИН, наскоро той бе наказан на 7 години затвор за финансови машинации).

Според очевидци Делви се държала високомерно, като по едно и също време с това правела усещане за старомодна принцеса, пристигнала в актуалния свят от европейски палат.

„ Наоколо е цялостно с деца от заможни фамилии. Тук всеки е най-хубавият ти другар, само че не знаеш нищо за него “, споделя във връзка запознанството си с Анна художникът Андре Сарайва.

Независимо от обстоятелството, че някои от познатите на мис Делви въпреки всичко подозирали, че в нея има нещо гнило, други пък не пропущали удоволствието да платят сметката й в хотела или такситата. Тя закономерно не си правела труда да връща задълженията. Приятелите й просто мислели, че тя е толкоз богата, че просто не помни сходни „ дреболии “.

Големите съмнения почнали, когато Делви не дала номера на банковата си карта в хотела, а сметката й била набъбнала до 30 000 $. След известно време тя въпреки всичко платила престоя си, само че била помолена да напусне хотела. По-късно два други хотела се оплакали, че не си е платила и против нея почнало следствие.

В последна сметка станало ясно, че Делви е измислено име и дамата в действителност се споделя Анна Сорокина. Родена е в Русия, а когато е била на 16 фамилията й се преместило в Германия. Баща й бил водач, а по-късно се захванал с малък търговски бизнес – надлежно не разполагал с огромни пари.
През 2011 година Анна се мести в Лондон, където учи в лицей, само че не го приключва и отива да живее в Париж. От там отпътува за Съединени американски щати, където с куп измами съумява да вземе заем от 200 000 $, който не счита да върне.

Анна Сорокина е задържана в Малибу и са й повдигнати обвинявания за обири. В момента я чака съд в Ню Йорк.
„ Прекрасно си прекарвах времето “, признава тя пред New York Magazine.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР