Известен като Малката Виена или Градът на първите неща, Русе

...
Известен като Малката Виена или Градът на първите неща, Русе
Коментари Харесай

Копнеете за нещо красиво? Отбийте се в Русе!

Известен като Малката Виена или " Градът на първите неща ", Русе е едно доста красиво и за жал, може би незадоволително оценено място. Може би това е мястото в България с най-красива архитектура, а историческото и културното му завещание в комбинацията с разположението на Дунав го вършат един прелестен град за посещаване, без значение дали отивате целеустремено там или спирате до момента в който пътувате за Румъния. В непосредственост до града има неповторими места за посещаване като скалните манастири, само че в този текст ще се фокусираме върху самото Русе и това какво то може да ни предложи. 
Нека стартираме от два страхотни музея - Историческият музей в Русе и Екомузеят с аквариум. В първия музей ще видите страхотна експозиция и неповторими артефакти като Боровското богатство на траките, а в екомузея се намира и възстановка на мамут - нещо, което сигурно ще ви заинтригува. 
 Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон
По време на пандемията зимният сезон ще е съществено предизвикателство за хората без заслон в Русе. Настаняването им тази година в Центъ...
Музеят " Баба Тонка " е доста забавен и е отдаден на българското Възраждане, с експозиция отдадена на интервала, а мазето му е възстановка на затвор от османско време. Ще научите повече за именитата баба Тонка и семейство Обретенови, както и за някои емблематични български войводи. Препоръчваме да разгледате и останките на римската цитадела Сексагинта Приста - те са забавни и може да заинтригуват феновете на интервала. Препоръчваме да извършите една разходка из града и да усетите духа на Малката Виена. Красотата на постройките ще ви порази, а прелестни образци за такива са Доходното здание, паметникът на Свободата и постройката на локалната библиотека. Има още доста - в града има 260 здания, които са монументи на културата!
Казахме, че ще се концентрирам върху Русе, само че въпреки всичко като сте тук няма по какъв начин да пропуснете Ивановските скални църкви, които са покрай града и са обект на ЮНЕСКО. 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР