Известен депутат от Демократична България даде мнение по важна за

...
Известен депутат от Демократична България даде мнение по важна за
Коментари Харесай

Мирчев, ДБ: Трябва да се реши с какъв коефициент ще се увеличава осигурителния доход

Известен народен представител от " Демократична България " даде мнение по значима за народа тематика.

Максималният застрахователен приход не е увеличаван от години. Това сподели депутатът и заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

Македония махна напълно облагите върху фирмите в IT е бранша. Ирландия пък освободи IT фирмите от налози. Максималният застрахователен приход има най-голямо влияние върху IT фирмите. Управлението на ГЕРБ не разбираше какво от бизнеса, само че не му пречеха. Бяха го оставили да се развива. Големите вложители заобиколиха България, тъй като тук нямаше кой да отговори съответно. Има западни компании, които идват в България с избрана цел и равнището на заплащането е значимо, посочи Мирчев. 

По думите му страната ни има иинтерес да привличаме компании. 

Мирчев изясни, че ще упорства оптималният застрахователен приход в размер на 3 000 лева да не се трансформира до 1 юли.

До тогава Министерство на финансите да разговоря с тези сектори и дружно да вземат решение с какъв коефициент да се усилва във времето. Ние като страна би трябвало да имаме ясна визия за секторите с висока добавена стойност, тъй като изоставаме, сподели още той.

Според Мирчев в България не е имало работещ регулатор през последните 12 години.

Вчера пристигна отчет от Европейска комисия за решение на остарелия КЕВР, с което се нарушава конкуренцията. Не се позволява на избрани компании да работят взаимно. Това което е решение опонира на европейския закон. КЕВР взема решение, което лимитира пазара. Европейска комисия предизвести, че решението на КЕВР ще докара до увеличение на цените на тока. Това решение е взето малко преди новото държавното управление да встъпи в служба, разяснява депутатът, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР