Изведнъж има война и аз съм уморен“ - такъв стар

...
Изведнъж има война и аз съм уморен“ - такъв стар
Коментари Харесай

Защо мирът в Украйна е невъзможен: За умората на лукавия руски елит

„ Изведнъж има война и аз съм изтощен “ - подобен остарял анекдот е използван за настроенията на онази част от съветския хайлайф, която влага в активи в Украйна и заради тази причина приветства Майдана, в този момент пази влизането на Украйна в Европейски Съюз и изрично упорства за мир след всеки изстрел, като от ден на ден минава към премахване и подмяна на Путин с " договаряем " представител на техните ползи.

Тези елитни групи също вложиха в активи в Европейски Съюз и защото това бяха същите пари, които не доближиха до заменяне на вноса и други микрочипове, на президента всеки ден се споделя какъв брой изтощени са съветската стопанска система, съветското общество и той самият, съветският хайлайф, държавна вяра и опора.

Елитът е изтощен и по тази причина няма да оцелее в дълга война със Запада и е належащо незабавно да се спогодят за помирение със заледяване на спора.



Русия, Иван Шилов, ИА Регнум

Това са открити и латентни глобалисти. Отворените си потеглиха, латентните останаха - в това число и на позициите си. Не можете да ги докоснете като цяло, те са част от консенсуса. Можете леко да разресвате единствено периферията им, като подавате знаци и ограничавате интензивността. Чубайс напусна, Мау е задържан, само че Греф, Шувалов, Силуанов и Набиулина са на местата си.

В Русия, както и в Китай, прозападните елитни групи дават отговор за стопанската система, финансите и външната търговия. Военни, държавници и други " силовици " дават отговор за " суверенитета " - дума, от която глобалистите ги боли зъб.

Консенсусният темперамент на властта по дифолт значи корупция като скрита основа на политическата система, доста по-твърда от правните формалности на писаното законодателство. Всеки опит не даже да се изкорени, а най-малко по някакъв метод да се ограничи корупцията незабавно удряше една или друга част от консенсуса и заплашваше да разпалва елита.

Сега в борбата за Украйна сред Русия и Запада се разви обстановка, когато Русия влезе във войната „ изтощена “. Скритото разделяне на елита към Крим и Донбас излезе нескрито и стана основа на вътрешната политика.

Политическата система към този момент не може да съществува в предходния си тип, когато корупцията, престанала да бъде средство за консолидиране на елита, към този момент не е спирачка за икономическото развиване, а опрощение да се окажете в лагера на врага.

Петата колона в Русия е колона на корупцията, с целия й експертен, агитационен и бюрократичен уред. Това към този момент не е независимост на съвестта, а решение за избор на страна в спора.

Във война всеки подкупен чиновник поддържа врага, без значение какво крещят либералите за корупцията на властта. Смешно е, когато Ходорковски, Венедиктов, Навални или Касянов приказват за корупция.

Колкото по-висок е патриотизмът, толкоз по-ниска е корупцията. Най-некорумпираните хора в политиката са буйни доброволци, които събират пари в помощ на Донбас и армията.



Корупция, Александър Горборуков, ИА Регнум

Уморени елити разпръскват тезата за умората на народа, който още малко – и ще излезе от смирение. За умората на армията, подготвена да забие щиковете си в земята и да се втурне вкъщи от фронта, обръщайки тези щикове против държавното управление.

Говорят и за умората и объркването в районите, където се носят пари в центъра и се натоварват със задания, за които не дават нито пари, нито пълномощия. За умората на олигарси и магазинери, шефове и служители, учени и хора на изкуството, админи и жители, патриоти и оптимисти, лекари и IT експерти.

Тезата за умората е в основата на пропагандната идея на Запада, приложена към Русия. Западът излъчва подготвеност за продължителна борба, където съгласно него има повече шансове и запаси.

Всеки би трябвало да има вяра, че:

1. Русия влезе във войната заради недоумение на степента на неподготвеност; 2. Русия наивно разчиташе на блицкриг с цветя, което се оказа голяма грешка; и 3. Русия би трябвало да покаже чудеса на виртуозност и еластичност и да излезе от неправилната война допустимо най-рано, без значение от цената, тъй като на следващия ден ще има още повече от това.

Докато партията на мира води студена революция в Русия с триумфален завършек на партията на войната, доказвайки на управляващите заплахата от готовност и концентрация на контрола, Западът съумя да се съвземе от първия уплах и провежда доставката на високо - прецизни ракетни системи за неведнъж изстрелване, които радикално трансформираха обстановката на фронта.

Въвеждането на първите системи с огромен обхват, съчетано с въздушно-космическото разузнаване на НАТО, принуди складовете на въоръжените сили на РФ да се реалокират на 60 километра от фронтовата линия.



ВСУ, U.S. Army Europe

Имаше опасност за снабдяването на воюващите елементи. Колкото по-отдалечени са складовете, толкоз по-разпръснати са, толкоз повече превоз и ГСМ са нужни, които също би трябвало да се доставят.

Рамото се удължава, времето се забавя, в случай че в това време въоръжените сили на Украйна усилят интензивността на офанзивите, въоръжените сили на РФ ще имат проблем със снабдяването и глада на снаряди.

Веднага щом това се случи, Западът ще достави системи, които доближават 300 километра. Това значи, че централата и складовете ще би трябвало да бъдат преместени на това разстояние. Може ли някой да си показа, че складовете са в Ростов, само че доставят на Водоснабдителна система покрай Славянск?

В същото време Полша се трансформира в главен център на НАТО и няма опасност от удари против нея: както виждаме, заканите за удари по местата за взимане на решения в НАТО се оказаха „ китайско предизвестие “.

Няма значение какъв брой реален е разказаният сюжет. Популяризирането на тази фотография в пропагандата към този момент оказва напън върху управляващите за преустановяване на военните дейности. Властите са принудени да вземат решение проблемите с доставките и в това време да парират обществото с неговите въпроси.

Властите в настоящия си състав ще търсят излаз от такава зона на дискомфорт в помирение по изискванията на Запада – по този начин виждат бъдещето и по какъв начин ни го рисуват.

От наша страна те също схващат опасността от сходен сюжет и по тази причина предизвестяват авансово посредством устата на Лавров и Захарова, че, споделят те, в случай че окажете по-нататъшен напън - ние ще разтеглим още повече предмостията.

Сега това към този момент е легитимиране на прехвърлянето на райони на Украйна отвън Донбас към Русия. Обявява се, че тази логичност ще бъде приложена към идващите територии, тъй като е невероятно да се спре, макар цялото предпочитание на симпатизантите на мирната партия.

Днес е известно следното:

1. Русия не е срещу примирието, макар непопулярността му измежду масите. Беше разгласен опит за помирение след освобождението на Донбас. Това ще бъде опит за договаряния, където Русия е в мощна позиция.

При състояние, че в този случай денацификацията и демилитаризацията ще станат непостижими, договорите за тях ще бъдат нарушени по образеца на споразуменията от Минск и никой не си прави илюзии по този въпрос.



Спецоперацията, Иван Шилов, Регнум

Освен това в Русия незабавно ще стартира тежка политическа рецесия: няма да е допустимо да се „ продаде “ примирието като Победа. Сякаш след Сталинградската борба Сталин е предложил на Хитлер помирение и е подписал с него някакъв документ за денацификацията и демилитаризацията на Германия.

2. Западът е изрично срещу помирение при условия, при които Русия е в мощна позиция. Ако не се реализира победа и пропагандата стартира да лъже, и това заплашва рецесия в Русия, Западът не има вяра, че по този метод ще успее да в профил Путин.

Смята се, че Путин може да устои, защото ще покаже на обществото действителните достижения на Русия, а примирието ще служи като оперативна пауза за струпване на сили.

Да, ще има разногласия, само че няма неизбежна промяна на властта и това не устройва Запада в неговата позиция. Той към този момент не може да поема опасности.

3. Западът счита, че употребява времето в своя изгода и по тази причина договарянията са негов неуспех. Ще зафиксират нови граници в Европа. Те няма да се абонират непринудено за това и заканите да заграбят още повече нямат резултат върху тях.

В последна сметка, в случай че не сте съгласни, към момента има късмет. И в случай че подпишат помирение, тогава към този момент няма късмет. Русия беше до Ростов, а стигна до под Харков и Одеса. Дори това към момента да не е победа за Русия, сигурно е проваляне за Запада.

4. Русия от ден на ден е сред два огъня: турбулентността на новата перестройка и опасността от протест след изгубената Победа, за която ще се приказва като за открадната.

Ако преди месец перестройката изглеждаше по-голямо зло от по-нататъшната борба за победа, в този момент огромното зло е отводът от война в интерес на примирието. Оказва се, че задачите не са реализирани, а жертвите са напразни и турбуленцията не може да бъде избегната. Сега примирието е не просто контрапродуктивно - то е рисково.



ВСУ, U.S. Army Europe Images

Русия ще би трябвало в действителност да извърши подмяната на системата и елитите, като стартира това безусловно от колелата, чертаейки планове на коляно.

Не може да бъде другояче: една Русия влезе във войната, а пет месеца по-късно друга Русия я води. Нито тази Русия, нито този Запад имат потребност от помирение.

Нито една от страните не реализира задачите си, макар че вложиха изцяло в постигането им и затова не може да се приказва за никакъв мир в Украйна. Мирът в Украйна е въпрос на това каква е Украйна. Отговорът на този въпрос се кове на бойното поле и се дава от тила.

Ако Русия желае да завоюва на фронта, ще би трябвало да смени тила. И да се промени радикално - половинчатите ограничения единствено ще съсипят страната, както унищожиха Съюз на съветските социалистически републики.

Мирът в Украйна е неосъществим до военната победа на Русия или Запада. На базата на тази победа ще се дефинира ориста на Украйна и още повече на Русия и на Запада.

Аргументите на мирната партия за умората на Русия могат съществено да забавят успеха и доста да усилят нейната цена. Те няма да могат да анулират тази победа, само че тогава те, тази партия изтощени, ще бъдат главните губещи. Междувременно Русия се умори от тях и те имат доста малко време да схванат това.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР