Извecтният в цяла Бългapия измaмниĸ Πлaмeн Жeлeв ce пoяви и

...
Извecтният в цяла Бългapия измaмниĸ Πлaмeн Жeлeв ce пoяви и
Коментари Харесай

Внимание! Измамник се прави на болен и събира пари от врачани

Извecтният в цяла Бългapия измaмниĸ Πлaмeн Жeлeв ce пoяви и във Враца, видя кореспондент на BulNews.bg.
31-гoдишният мъж oбиĸaля жилищaтa в цeнтъpa нa гpaдa и c измъчeн тип oбяcнявa, чe e бoлeн oт тeжĸa фopмa нa диaбeт и ca мy нyжни пapи. Другата тактичност, която употребява измамникът е да оставя листовки във входовете на жилищните кооперации и търпеливо да чака положителните самаряни да откликнат на апела му.
Такава „ болният “ мъж приложи и в постройката, където се обитава офисът на медията ни. „ Страдащият човек “ бе оставил хвърчашти листа с разпечатан зов с вярата някой по-милостив врачанин да се хване на въдицата. При типа на листовката обаче екипът ни незабавно се усъмни в достоверността на информацията, изписана на нея. Вътре липсваха цялостните имена на Пламен (ако това в действителност е името му), точна и подробна диагноза, от къде е и други значими елементи. След къса информация в интернет незабавно се появи името на измамника в публикации от цялата страна датиращи още от 2012 година. Репортажи за него са предавани и по национални малките екрани, гостувал е в разнообразни излъчвания, а редица сътрудници публицисти са били заблудени и подведени от измъчения му тип. При многократните опити да се свържем с Пламен, посоченият на листовката телефон все бе е изключен.
Според журналистически следствия въпросният лъжец от години обикаля от град на град, по домовете и офисите и съумява да се прехранва от състраданието на хората. Твърди, че е инсулинозависим и му е нужна помпа, която коства 10 000 лв., а консумативите за нея - 1500 лв. месечно - суми, с които не разполагал. Това е другата неистина, която издава измамата на „ болният “. Оказва се, че от 2016 година Здравната каса заплаща и инсулиновите помпи, и консумативите за тях.
Вълната от ядосани и недоволни хора, страдащи от диабет и друга болести обаче е голяма. В редица конгреси диабетици и околните им описват за срещите си с Пламен и за измислените му инсулинови инжекции и признаци. Хората молят от близо 6 години никой да не се връзва на думите на измамника. Факт е обаче, че има още наивни българи, които му дават пари с вярата, че му оказват помощ в неравностойната борба с подлата болест.
Медията ни приканва врачани да не се доверяват нито на Пламен, нито на други съмнителни благотворителни акции и начинания, без да ревизират достоверността на обстоятелствата.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР