Извършването на прости ремонти или подобрения по вратите и прозорците

...
Извършването на прости ремонти или подобрения по вратите и прозорците
Коментари Харесай

Как прозорците могат да пестят енергия?

Извършването на елементарни поправки или усъвършенствания по вратите и прозорците води до обилни икономии на сила. Ако нямате опция за промяна на прозорците или изолираност, може да приложите няколко лесни стъпки, с които да намалите разноските на сила с минимални финансови инвестиции, споделят от " Активни консуматори ".

През зимния сезон

Как да разберете дали имате потребност от в допълнение уплътнение на прозорците? Студеният въздух прониква през пролуките на вратите, прозорците и стените. С неприятно уплътнени прозорци и порти се предизвикват загуби до 30% от топлината на жилището, което усилва разхода на сила и вашата сметка нараства. Този непрестанен поток води до потребление на повече сила за задържане на топлината в стаята. Поставянето на уплътнения на прозорците и вратите бързо носи огромни изгоди.

По- остарялата дограма рядко обезпечава положително уплътнение. Може да извършите тест с лист хартия, като го поставите и пандизите прозореца. Ако го издърпате елементарно, затова имате потребност от в допълнение уплътнение или нова дограма, в случай че не можете да го издърпате или е мъчно нямате потребност.

Освен неприятното уплътнение загуба на топлота се предизвиква и от цепнатините сред рамките на прозорците и стената, изключително при по- остарялата дограма. Този проблем също може да бъде елементарно и на ниска цена решен като ревизирате и запълните тези процепи със силикон.

Когато на открито е студено, отваряйте необятно завесите на прозорците, където има слънце, за безвъзмездна топлота. Но когато няма слънце ги дръжте затворени, с цел да намалите теченията от прозорците. Пускането на завесите при здрач, понижава течението и резервира топлината в стаята. Топлите нюанси и дебелината обезпечават най- огромна изгода.

Проветрявайте постоянно, само че за малко при необятно отваряне на прозорците за минута- две. Не оставяйте прозорците непрекъснато отворени в наклонена позиция, тъй като по този начин се губи доста повече топлота, а проветряването не е толкоз дейно.

През летния сезон

Топлината освен изтича от жилището през пукнатини и отвори по време на зимния сезон, тя влиза през тях и по време на летния сезон, когато се пробвате да поддържате ниска температура.

Монтирането на сенници на прозорците или на външни ролетни щори оказва помощ за отразяване на топлината и задържа ниската температура в жилището през летния сезон, само че това изисква съответната финансова инвестиция.

Затварянето на завесите и щорите през горещите летни дни, когато слънцето е мощно води до съвсем същия резултат. Залепването на рефлектиращо слънцезащитно или огледално фолио на прозорците стопира към 77% от топлината, която влиза през тях, и понижава загубите на топлота през зимния интервал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР