Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден и задържан,

...
Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден и задържан,
Коментари Харесай

Раниха и задържаха терориста от Брюксел, убил снощи двама шведи

Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден и арестуван, оповестиха локални медии. Уточнява се, че той е бил прострелян от полицията в гръдния панер, само че е жив, прецизира Българска телеграфна агенция.

 

По-рано стана ясно, че атентаторът Абдесалем Слума е тунизийски жител на 45 години. Той е бил открит в кафене близо до жилището, което е обитавал в столичния квартал " Скарбек ". Отбелязва се, че той е обитавал в Белгия от 2019 година и е подал молба за бежанска протекция.

 

Снощи той откри пукотевица по трима шведски жители, от които двама починаха, а третият бе признат в болница с тежки пострадвания. Нападателят разгласи принадлежност към терористичната група " Ислямска страна ", поела отговорност за атентатите в Брюксел от 2016 година.

В изказване белгийският министър председател Александер де Кро уточни, че терористите в никакъв случай няма да съумеят в желанието си. Никога няма да съумеят да подчинят нашите свободни общества, с омразата и насилието те демонстрират единствено изтощение, тероризмът в никакъв случай няма да ни победи, добави той.

Де Кро заяви, че полицейското наличие в белгийската столица е нараснало. В страната е оповестена предпоследна степен на заплаха от атентат, а в Брюксел нивото е несъмнено на най-високото - четвърта степен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР