Извършителят на покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо е действал

...
Извършителят на покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо е действал
Коментари Харесай

След покушението срещу Роберт Фицо: Извършителят е действал сам, мотивите са политически

Извършителят на покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо е работил самичък, само че то е политически стимулирано, заяви вътрешното министерство на страната. Полицията към този момент е повдигнала обвинявания за опит за ликвидиране против арестувания, които е 71-годишен словашки жител. Състоянието на Фицо остава тежко и лекарите вършат всичко допустимо за неговото стабилизиране.



Пет изненадващи изстрела против Роберт Фицо. Произведени са отблизо разстояние. Стрелецът е в непосредствена непосредственост до премиера, който доброволно поддържа връзка с последователи измежду рехава група от хора, събрани измежду бял ден в центъра на града. Словашкият министър председател е улучен в корема и рамото. Раните са животозастрашаващи. Извършена е 5-часова интервенция, в която вземат участие два екипа хирурзи.

Роберт Калиняк, вицепремиер и министър на защитата на Словакия: " Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, лекарите вършат всичко допустимо да го стабилизират. Засега не можем да кажем, че обстановката се развива позитивно и че животът му е вън от заплаха. Раните са доста тежки. "

Извършителят на покушението е работил самичък и е взел участие в митингите против ръководството на Фицо, удостовери вътрешното министерство. Предполагаемият нападател е показал пред полицията като аргументи за стрелбата политиките на държавното управление във връзка с прокуратурата и медиите, както прекъсването на помощта за Украйна.



Матуш Шутай Ещок, министър на вътрешните работи на Словакия: " Работим единствено по една версия на офанзивата - че е политически стимулирано действие. Заподозреният не е член на радикална политическа група, нито крайнодясно, нито извънредно лява. Това е вълк единак, който се е радикализирал напоследък след президентските избори. Бил е отчаян от резултатите и тогава е взел решение да работи. "

Словашки водачи приканиха за усмиряване на политическото напрежение, подбудено от прострелването на премиера Фицо.

Зузана Чапутова, настоящ президент на Словакия: " Днес аз и новоизбраният президент дружно желаеме да поканим в президентството водачите на всички парламентарно показани партии, с цел да успокоим обстановката и да осъдим насилието. "



Петер Пелегрини, определен за президент на Словакия: " Призовавам всички партии в Словакия да преустановят или най-малко да лимитират своите предизборни акции за вота за Европейския парламент, тъй като акциите са причина за борба, а борбата е последното нещо, от което Словакия има потребност в този миг. "

Кампанията за евровота ускорява опасенията да задълбочаване на раздялите в мощно поляризираното словашко общество, което мина през няколко гневни предизборни акции.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Пред Българска национална телевизия словашкият проверяващ публицист Петер Сабо очерта като линия на разделянето убийството на сътрудника му Ян Куцияк. Следва интервал, през който медиите са упреквани за всичко, което се случва в страната, изключително от партията на Роберт Фицо. Преди няколко години самият Сабо бил заплашван с патрон.

Петер Сабо, проверяващ публицист: " Не знам дали сега обществото е повече или по-малко разграничено. Всички са шокирани, Но има групи хора, които стартират да популяризират дезинформация и показват прибързани изводи. Други пишат по уеб страниците речи на омразата. Медиите се пробват да успокоят обстановката. "

На словашкия министър председател му следва мъчно възобновяване. Дотогава отговорности му ще бъдат изпълнявани от заместител.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР