Извършителите на грабежа и на собственичката на верига аптеки в

...
Извършителите на грабежа и на собственичката на верига аптеки в
Коментари Харесай

Убийците от Русе са криминални психопати, твърди психиатър |

Извършителите на грабежа и на собственичката на верига аптеки в Русе Еранухи Пехливанян са престъпни психопати , е мнението на престъпния психиатър Веселин Герев, което той изрази пред бТВ.

Герев уточни, че единият от нападателите е с голям брой контузии по лицето, защото е каратист.

" Когато човек получава комоцио, това трансформира неговата душeвност. В периодите, в които е спокоен, а те са много малко, е доста пореден и педантичен, надали не кардинален. Получава се обаче по този начин, че когато натрупа напрежение, то избива към така наречен мълния и той е податлив към късо съединителни реакции ", изясни Веселин Герев.

Психиатърът добави, че индивидът е податлив към пристъпи на експанзия, които могат да ескалират до особена свирепост , въпреки че не са планувани да протекат по този метод. Цялата последователност на събитията около убийството на Пехливанян изяснява това лъкатушене. 

Бившият началник на отдел " Убийства " в Министерство на вътрешните работи Ботьо Ботев изясни, че убийството не е дело на експерти - има директен контакт с жертвата, а причинителите са дали съображение да бъдат видяни.

Според Веселин Герев хронологията на събитията приказва за импулсивни дейности.

" Хората са желали просто да извършат грабеж, с цел да може единият да си покрие заемите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития ", уточни престъпният психиатър.

Но в последна сметка престъпното действие надминава границите на обира, тъй като дейностите на нападателите са импулсивни. Много по-късно идва размисълът.

" Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата й, по-късно потеглят от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението . Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението душевен и тези престъпни психопати стартират да действат доминиращо ", изясни Герев.

За прочувственото пресилване приказва и фактът, че дамата е можело да бъде убита по разнообразни способи, само че похитителите са избрали да я удушат, а незабавно по-късно двамата стартират да разделят парите и друго не ги интересува. Прояснението идва чак по-късно и вземат решение да разчленят тялото, уточни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР