Извършено е нападение срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред

...
Извършено е нападение срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред
Коментари Харесай

Футболна агитка мина през МОЧА тази нощ

Извършено е нахлуване против палатковия лагер , който беше повдигнат пред Паметника на руската войска в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Сигналът в полицията е подаден към 23.45 ч. На място са изпратени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, които са открили вреди по паметника. По предварителна информация четирима души са в ареста .

По неофициална информация причинителите са били почитатели на един от столичните футболни тимове, а през вчерашния ден в София се състоя и футболен мач.

След офанзивата на място отидоха и водачите на " Изправи се.БГ " и АБВ - Мая Манолова и Румен Петков . Мая Манолова назова атакуващите " шпиц-команда " в изказване във Facebook. Според Румен Петков е имало " ясна политическа задача ". Анонсът в обществените мрежи гласи, че има " бити хора, жена пръскана със спрей, разрушени плочи с чук ".

Христо Колев от организацията " Изправи се.БГ " показа пред БНР, че офанзивата е осъществена от: " 30-40 индивида, маскирани ".

От оповестиха, че направеният План за обезопасяване на паметника към този момент е импортиран за утвърждение от способените органи на Столична община.
 Левицата: Оставаме да пазим МОЧА, колкото е належащо
Левицата: Оставаме да пазим МОЧА, колкото е належащо

Подкрепата са декларирали и представители градската организация на Българска социалистическа партия и " Възраждане "

Припомняме, че " Левицата " разпъна спонтанен палатков лагер пред Паметника на руската войска, откакто  властите задействаха процедура с желание да реалокират монумента, по всяка възможност в Музея на социалистическото изкуство.

Решение за демонтирането МОЧА през март, само че защото паметникът е благосъстоятелност на страната, това решение бе само пожелателно, като служебният кабинет не предприе никакви дейности. В началото на август постоянният кабинет от обществена държавна в частна държавна.
 Снимка 630324
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР