Извършена е размяна на пленници между Киев и Москва. Освободени

...
Извършена е размяна на пленници между Киев и Москва. Освободени
Коментари Харесай

Освободиха 215 украински военнослужещи, 108 са от полка "Азов"

Извършена е замяна на пленници сред Киев и Москва. Освободени са 215 украински военнослужещи, от които 108 са от полка " Азов ". Украйна връща на Русия 55 пленници, измежду които и някогашният народен представител Виктор Медведчук, за който се счита, че е непосредствен с президента Путин. Украинският държавен глава Зеленски изиска " заслужено наказване " за Русия и специфичен арбитражен съд, който да проверява дейностите на съветските военни в Украйна.

Дълго подготвяна и сполучлива, по този начин дефинира интервенцията по замяна на пленници Андрей Ермак, началникът на администрацията на президента Зеленски.

Крайният резултат 215 украински военнослужещи, измежду които граничари, служители на реда, моряци са на независимост.

Сред тях са и 108 членове на полка " Азов ", известни още като бранителите на металургичния комплекс " Азовстал " в град Мариупол - един от знаците на украинската опозиция против съветската инвазия. Президентът Володимир Зеленски беседва с част от военните посредством видео връзка, приветства ги и им благодари.

" Слава на Украйна, господин президент добре сме, в приемливо здравословно положение. Благодаря на Вас и на целия екип за това, което направихте ", сподели Денис Прокопенко, пълководец на полка " Азов ".

" Аз Ви благодаря за това, което направихте. Това е най-важното - това, което направихте, и ще извършите за Украйна. И ние сигурно ще честваме успеха дружно! ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Заедно с украинските жители, са освободени и 10 жители на Англия, Съединени американски щати, Швеция и Хърватия, които са се сражавали на страната на Киев. Русия е получила 55 пленници, измежду тях някогашният украински народен представител Той се счита за доближен на съветския президент Владимир Путин и е упрекнат в държавна измяна в Украйна.

В обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации, записано авансово, Зеленски изиска " заслужено наказване " за дейностите на Русия и изиска основаване на специфичен арбитражен съд, който да проверява дейностите на съветските военни на украинска територия.

" Беше осъществено закононарушение против Украйна и ние настояваме за заслужено наказване. Престъпление беше осъществено против държавните ни граници, против живота на нашия народ. Престъпления против достолепието на мъже и дами. Срещу полезностите, които вършат вас и мен общественост на обединените народи ", добави
Володимир Зеленски.

Междувременно в Русия до късно през нощта продължиха митингите против частичната готовност, оповестена през вчерашния ден от президента Владимир Путин. Част от демонстрациите са прекъснати посредством мощ.

По данни на организации за отбрана на човешките права, повече от 1300 души са арестувани по време на протестните шествия. А в страните, които не желаят визи за съветски жители се следи доста увеличени на броя идващи руснаци.

Крайният резултат 215 украински военнослужещи, измежду които граничари, служители на реда, моряци са на независимост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР