Извършена е първа аутопсия на телата на четирите жертви на

...
Извършена е първа аутопсия на телата на четирите жертви на
Коментари Харесай

Прокурор Георги Чинев за трагедията в Царево: Има данни за извършени престъпления

Извършена е първа аутопсия на телата на четирите жертви на водния апокалипсис в Царево. Според Окръжна прокуратура в Бургас има задоволително данни за осъществени закононарушения.

Визираният от мен текст гласи, че се санкционира лицето, което заради неведение или немърливо осъществяване на занимание или друга правна регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха, аргументи гибел другиму. Тук имаме гибел на няколко лица, сподели пред БТВ окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Екип следователи незабавно е направил оглед на моста, като са употребявани профилирана техника и дрон, който е снимал с високо качество мястото на събитията.

На базата на всичко това ще бъде направена техническа експертиза, ще се прецизира и по кое време е последният ремонт на моста в Царево. Дали въпросното оборудване е било издигнато и поддържано, несъмнено, в сходство със строително-техническите условия. За това има ли данни за компрометиране на моста при последния ремонт. Събирането на всички относими към предмета на доказване и доказателствени източници ще отговорят меродавно на въпроса злепоставен ли е и в каква степен, добави Чинев.

Разследващите са разпитали и очевици на трагичните събития.

Искам да дам увещание на цялата общност, че ще поставим всички старания, с цел да проведем всестрано, обективно и цялостно следствие, което изискуем на паметта на починалите хора и на опцията в бъдеще да преотвратим сходни трагични произшествия, сподели още Георги Чинев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР