Извънредното положение във Франция, с което в страната бяха въведени

...
Извънредното положение във Франция, с което в страната бяха въведени
Коментари Харесай

Отменят извънредното положение във Франция

Извънредното състояние във Франция, с което в страната бяха въведени непрекъснати ограничения за битка с терористичната опасност, се анулира през днешния ден, оповестява Агенция Франс Прес.

Това става, откакто президентът Еманюел Макрон подписа новия закон за вътрешната сигурност, който ускорява опциите за интервенция на силите на реда при положение на закани. "Този закон ще ни разреши да осигурим изцяло сигурността на сънародниците ни ", съобщи Макрон при подписването на закона в наличието на вътрешния министър Жерар Колон.

Извънредното състояние във Франция беше въведено след атентатите в Париж през ноември 2015 година, които бяха убити 130 души.

Приетият от Народното събрание на 18 октомври закон планува укрепване на пълномощията на регионалните шефове и вътрешния министър за слагане на хора под забраняване да напущат обещано обитаемо място, осъществяване на обиски, затваряне тук-там за изповедание и инспекции на самоличността покрай границите. С изключение на обиските всички тези действия ще може да се правят без правосъдно позволение, добавя Франс прес.

Еманюел Макрон отбрани пред Европейския съд за правата на индивида новия закон за битка с тероризма. За първи път френски президент приказва пред 45-те съдии от Европейския съд за правата на индивида. "Този текст е сполучлив, той почита и пази човешките права и се вписва в наредбите на европейската Конвенция за отбрана на човешките права, която подсигурява на 830 милиона европейци една несравнима отбрана по света и представляваща модел за цялото човечество ", сподели Макрон.

Законът за битка с тероризма бе подложен на критика от френската радикална левица и френски неправителствени организации, които считат, че "убива свободите ", напомня Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР