Извънредно заседание на парламента е насрочено за днес, след като

...
Извънредно заседание на парламента е насрочено за днес, след като
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС започна работа въпреки блокадата на Възраждане и ИТН

Извънредно съвещание на Народното събрание е планувано за през днешния ден, откакто предходната седмица те не съумяха да се съберат два пъти - едното съвещание беше блокирано от опозицията, другото - от ръководещи.

Тази заран от " Възраждане " и Има Такъв Народ се пробваха още веднъж да блокират работата на Народното събрание като техни депутати застанаха към парламентарната естрада. Мнозинството обаче, откри метод да работи все пак - като изявленията се вършат от място на портативен микрофон.

Предложението за изявление от място беше на Десислава Атанасова от ПГ на ГЕРБ-СДС. То беше утвърдено с гласовете на 125 народни представители. Четирима гласоподаваха срещу.

На изключителното съвещание, планувано за през днешния ден се чака да одобряват дефинитивно бюджета на здравната каса и ДОО. В бюджета на НЗОК за 2024 година са заложени 8 милиарда лева Повече средства от тази година - с към 20%, са планувани за доболничната помощ, профилактиката и денталните действия.

24,3 милиарда лева са заложени в бюджета на ДОО за следващата година. Предвидено е повишение на минималната заплата - на 933 лева, както и нарастване на оптималния застрахователен предел на 3750 лева С 1,1 милиарда лева повече са плануваните пари за здраве следващата година.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР