В новия бюджет има повече пари за повече системи, но

...
В новия бюджет има повече пари за повече системи, но
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: В новия бюджет няма никакви реформи

В новия бюджет има повече пари за повече системи, само че няма никакви промени и това което и както е харчено до момента, ще продължи по същия метод - това съобщи в студиото на " Още от деня " Христо Проданов, народен представител от Българска социалистическа партия.

" Всяка година ние покачваме бюджета на НЗОК - тази година е над 8 млд.лв. В същото време имаме картина на намаляващо население - т.е. по-малко население, повече пари за опазване на здравето, и нищо не се трансформира. А лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения. Не може държавните лечебни заведения да вземат участие в търгове за медикаменти, а да освободиш частните лечебни заведения да купуват на каквито желаят цени, а да ги заплаща Здравната каса. "

По думите му, увеличението на приходите е извънредно нужно на България, тъй като би трябвало да догонваме междинните европейски приходи, а и това е методът да се стабилизира стопанската система, хората да живеят по-добре и да накараме младите, които избягаха от България да се върнат и да основават фамилии тук.

" Гарантираното финансиране на плановете на общините е нещо хубаво за тази година и ние го поддържаме. Това е потребно в две посоки - ще сътвори работни места и ще съживи стопанската система, а също ще усъвършенства инфраструктурата и живота на хората. "

По отношение демонтирането на Паметника на Съветската войска, Проданов счита, че той би трябвало да бъде възобновен - обезопасен, ремонтиран и оставен на същото място.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР