Извънредният законопроект на Риши Сунак за Руанда се промъкна през

...
Извънредният законопроект на Риши Сунак за Руанда се промъкна през
Коментари Харесай

Риши Сунак успява да се справи с гласуването в Руанда, но страда от голям бунт на торите

Извънредният законопроект на Риши Сунак за Руанда се промъкна през Камарата на общините, защото изпадналият в усложнение министър председател се сблъска с огромен протест на торите.

Депутатите гласоподаваха във вторник вечерта от 313 до 269 за законопроекта на държавното управление - само че 38 консервативни депутати се опълчиха на заповедите и се въздържаха във връзка с законодателството. Бунтовниците включваха някогашния вътрешен министър Суела Брейвърман, някогашния министър на имиграцията Робърт Дженрик и някогашния ръководител на торите сър Джейк Бери.

Минути преди гласуването група от 40 десни депутати от торите обявиха, че няма да поддържат опита на премиера за избавяне на скъпата скица на Руанда.

Марк Франсоа - ръководителят на Европейската изследователска група (ERG) - сподели, че " по-голямата част " от тях възнамеряват да се въздържат по законопроекта във вторник вечерта. Но групата заплаши да гласоподава срещу „ дефектното “ законодателство през Новата година, в случай че държавното управление не успее да пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР