Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Южна

...
Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Южна
Коментари Харесай

Посланик Мария Цоцоркова връчи акредитивните си писма на президента на Република Южна Африка

Извънредният и пълномощен дипломат на Република България в Република Южна Африка Мария Павлова Цоцоркова връчи акредитивните си писма на президента на страната Сирил Рамапоза по време на гала, извършена на 12 октомври 2021 година в протоколната зала на Президентството в имението Брайнтириън в Претория, осведоми Министерство на външните работи.

При предаването на акредитивните си писма дипломат Павлова акцентира, че връзките сред РЮА и България са обичайно положителни и другарски и са сложени на солидна основа. Посочено бе, че България преглежда РЮА като собствен основен сътрудник в Африка на юг от Сахара. Българският посланик оцени високо ролята на РЮА като стожер на демокрацията и правата на индивида на световно и районно равнище и една от водещите страни на африканския континент.

Изразено бе удовлетворение от решението на двете министерства да отбележат взаимно 30-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни на ниво посолства. Посланик Павлова увери президента Рамапоза, че ще постави всички старания за по-нататъшно задълбочаване и развиване на двустранните връзки, поощряване на политическия разговор и разширение на икономическите връзки във съвместен интерес. Посочено бе, че към момента съществува неосъществен капацитет в търговско-икономическото съдействие, който следва да бъде употребен в полза на просперитета на жителите в двете страни.

Президентът Рамапоза одобри с признателност акредитивните писма и поздрави дипломат Павлова с формалното й акредитиране като ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Южна Африка.

По време на церемонията акредитвните си писма връчиха и новоназначените посланици на Уругвай, Сейшели, Бурунди, Турция, Сиера Леоне, Англия, Нигерия, Малдиви, Доминиканската република, Канада, Германия, Сингапур, Джибути и Кипър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР