Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Алехандро

...
Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Алехандро
Коментари Харесай

Изложба в Пловдив показва общия път на България и Испания в ЕС

Извънредният и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България Алехандро Поланко откри фотографска галерия „ Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “, подредена в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив.

В своето одобрение той благодари за семейството на Пловдив и особено на Българска телеграфна агенция за огромна част от фотографиите, които са включени в експозицията и са събирани в продължение на 20 години. 

Посланик Поланко уточни, че изложбата показва доста добре връзките сред България и Испания в границите на Европейския съюз. Той напомни, че първото ѝ експониране се състоя в София в наличието на премиера Николай Денков и дипломатическия корпус.

Искаме да изтъкнем двустранното ни съдействие посредством значимо събитие, което демонстрира и потвърждава нашето партньорство. Тази галерия показва освен връзките в политически проект, само че и също по този начин и всички културни, литературни, музикални и човешки връзки сред двата народа, които придават едно в допълнение значение на двустранните връзки, означи още посланикът.

В експозицията са включени „ кулминационни ", по думите на Поланко, моменти - началото на договарянията за участие на България и Румъния в Европейския съюз и гласуването с ръка в Европейския парламент за приемането на двете страни като част от общността.

„ Част от свидетелствата, документирани в фотосите, са свързани с хора от Пловдив “, добави още посланикът.

В умозаключение Алехандро Поланко поздрави България с приемането в Шенгенското пространство, като означи, че това се е случи в последния ден на Испанското председателство на Европейския съюз.

Изложбата в Пловдив е отворена за визити до 8 април и е със свободен вход.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР