Извънредните прекъсвания на електрозахранването в Киев продължиха и в петък

...
Извънредните прекъсвания на електрозахранването в Киев продължиха и в петък
Коментари Харесай

Продължават извънредните прекъсвания на електрозахранването в Киев

Извънредните спирания на електрозахранването в Киев продължиха и в петък сутринта, защото градът се опитваше да възвърне " забележителните вреди ", породени от нападението против " сериозно значима " енергийна инфраструктура предходния ден, заяви енергийната компания DTEK в обява във Фейсбук.

DTEK предизвести, че са вероятни " по-дълги спирания на електрозахранването "

" В резултат на нощната офанзива на 27 октомври редица значими енергийни уреди бяха изведени от строя ", се споделя в известието.

" В Киев и района имаше недостиг на електрическа енергия от 30% от потреблението. За да предотврати цялостното прекъсване на тока в столицата и централните региони на Украйна, държавната енергийна компания " Укренерго " е принудена да вкара невиждани изключителни ограничавания на електроснабдяването. "

" За страдание, има огромна възможност от по-сериозни и продължителни спирания на електрозахранването през идващите дни ", предизвести тя.

ДТЕК още веднъж прикани жителите на града да употребяват електрическата енергия " спестовно ", изключително заран и вечер.

През последните седмици Русия нанася удари по основна енергийна инфраструктура в Украйна, което води до спирания на електрозахранването и до предизвестия, че жителите на страната могат да се сблъскат с сложен зимен интервал.

 Снимка: CNN
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР