Извънредната комисия за борба с маймунската шарка на Световната здравна

...
Извънредната комисия за борба с маймунската шарка на Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО ще обсъжда маймунската шарка и мерките, които трябва да се предприемат

Извънредната комисия за битка с маймунската шарка на Световната здравна организация ще заседава на 21 юли, с цел да дефинира ограниченията, които би трябвало да се подхващат за битка с разпространяването на заболяването, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция, като цитират изказване на организацията.

Комисията ще би трябвало да се произнесе до каква степен рискова е появяването на случаи на маймунската шарка и дали тя би трябвало да бъде оповестена за опасност за публичното здраве на интернационално ниво.

Комисията ще заседава за повторно, откакто на предходното си съвещание на 23 юни отхвърли повишението на степента на паника.

Броят на доказаните случаи на маймунска шарка по света набъбна доста, като към този момент надвишава 10 000 души в към 60 страни. Европа е най-засегнатият район.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изрази на няколко пъти терзания от разпространяването на заболяването отвън страните, в които е ендемична, като прикани страните членки на организацията да вземат ограничения за ограничение на броя на инфектираните, в това число посредством следене на контактите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР