Извънредна сесия на Общинския съвет ще има утре по настояване

...
Извънредна сесия на Общинския съвет ще има утре по настояване
Коментари Харесай

На извънредна сесия: Нищят как са похарчени 20 млн. лв.

Извънредна сесия на Общинския съвет ще има на следващия ден по гледище на съветниците от " Съюз за Пловдив ", Патриотичния фронт и Реформаторския блок. Те желаят цялостен доклад от администрацията по какъв начин са изразходвани над 20 млн. лв. при ремонтите в квартала сред бул. " Княгиня Мария Луиза " и " Марица юг ". Средствата са предоставени по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Повод за свикването на сесията са многочислените тъжби на живеещите в квартала за бавните периоди и пропуски в качеството на строително-монтажните работи. " Марица " нееднократно писа за главоболията, които хората претърпяха по време на ремонтите.

Най-драстичните проблеми бяха зародили поради спуканите водопроводни тръби. В плана, финансиран по оперативна стратегия, не беше планувана промяна на остарялата ВиК мрежа, а от общинския бюджет не бяха обезпечени спомагателни средства. Работниците от ВиК ЕООД кърпеха тръбите спешно.

Две точки по тематиката са включени в дневния ред. От Община Пловдив се чака отчет каква работа е свършена с европейските пари. Администрацията би трябвало да показа на съветниците и копия от контракти с изпълнителите. Обектите към момента не са признати с акт 16. Бул. " Марица юг " и крайбрежната алея сред панаирния мост и Адата, които бяха предоставени на компания " Драгиев и ко ", са приключени. От " Европейски пътища " също увериха, че завършват последните довършителни работи. От администрацията твърдят, че с помощта на плана кварталът е радикално изменен и наподобява по-европейски.

Предполага се, че кметът Иван Тотев няма да участва на сесията. Той е предизвестил управлението на градския парламент, че тази седмица ще употребява отпуск, само че ще се завърне на работа до постоянната сесия, която е планувана за 13 юни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР