Извънредна проверка на Инспекцията по труда предизвика напрежение и смут

...
Извънредна проверка на Инспекцията по труда предизвика напрежение и смут
Коментари Харесай

Като на филм: Готвачи в ресторант край Пловдив се разбягаха ...

Извънредна инспекция на Инспекцията по труда провокира напрежение и ужас измежду чиновниците на ресторант в пловдивско село. Проверяващите нахлули в миг, когато работата кипи. Заварили голям брой клиенти, а в кухнята заварили няколко души, които правили разнообразни действия. Там била и шефката, която взела участие при извършване на поръчки и в същия миг режела месо.

При нахлуването на проверяващите, няколко души от личния състав в кухнята незабавно избягали, като съумели да
излязат през непряк вход. Сред работещите били и две миячки. Проверяващите се легитимирали и провели сказка с работничките и шефа, като съответно за едната се открило, че работи от предния ден в ресторанта, с работно време от 11.00 ч. до 16.00 часа, като почивните дни са по одобрен график, с уговорено трудово заплащане в размер на 610 лв..

Жената декларирала, че е необразована и че от нейно име и под нейна диктовка била попълнена нужната документи от друга работничка в заведението. В графите за подписан трудов или цивилен контракт обаче било маркирано, че няма подписани нито един от двата. При самата инспекция на място не бил показан трудов контракт за миячката.  От Инспекцията по труда наложили глоба на притежателя на ресторанта в размер на 2 бона. 

Миячката пробвала да се оправдае, че се е намирала в кухнята, тъй като си е търсила работа, само че още не била почнала да работи. Версията й обаче се опровергава от показанията на очевидци. От ресторанта обжалвали глобата пред съда, само че на първа инстанция е доказана. Все отново има опция за обжалване и пред административните магистрати. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР