Извънредна е ситуацията в Пиринско във връзка с проливните дъждове,

...
Извънредна е ситуацията в Пиринско във връзка с проливните дъждове,
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в Пиринско! Струма наводни къщи в Благоевград

Извънредна е обстановката в Пиринско по отношение на проливните дъждове, които не престават към този момент 48 часа. Аварийни екипи и експерти на Напоителни системи са на крайник в премахване на проблематични сектори, написа struma.com.

Частично бедствено състояние е оповестено в община Струмяни, където е подкопана дига в река Струма край с. Илинденци, екипи са на място и стартират засипване с пясък.

Рано тази заран паднали камъни затвориха една от лентите за придвижване през Кресненското дефиле. Нивото на река Струма е високо. На места е излязла отвън коритото си и е заляла ниви, само че няма данни за потърпевши хора и къщи. Тежка е обстановката и с река Места. В региона на село Борово има подкопана дига, която също сега се укрепва.

Огромен камък подправен с тиня е паднал на ж. п линията на теснолинейката при Черна места. Нивата на реките непрестанно се усилват, заяви регионалният шеф Бисер Михайлов, представен от изданието.

"Разпоредил съм непрекъснато наблюдаване на равнищата на реките и язовирите. За язовирите сега няма напрежение, защото при сериозно увеличение на равнището се изпускат от време на време. Няма постъпили сигнали за прекратени пътища ", сподели губернаторът.

Високата вълна, разследване на изпускането на язовир „ Студена “ и придошлите съставни реки, подвигна равнището на река Струма с още един метър. Има залети къщи в Благоевград, предава кореспондентът на БГНЕС от района.

Трите къщи, които се намират под кръговото кръстовище на Е-79 и Автомагистрала „ Струма “, са залети. Въпреки построената от притежателите ограда, водата е проникнала в дворовете.
Залята е отбивката от Е-79 към село Долно Церово. Въпреки построената предходната година стена от 50 см, водата я е трансферирала и е предходна от двете страни на жп линията София-Кулата.

Къщите бяха залети за първи път при огромното наводняване от 5 декември 2010 година Тогава хората от там бяха евакуирани с лодките на рафтърите. Собствениците купиха първата надуваема лодка за избавителни интервенции на Противопожарната работа в Благоевград.
Река Струма за първи път доближава още веднъж същото равнище, както по време на огромните наводнения от 4-5 декември 2010 година

Тази нощ имаше две свлачища на Кресненското дефиле, те бяха навреме почистени, тъй като бяха единствено в едната лента.

При огромното наводняване от 2010 година беше пресечен пътя Е-79 при гара Яворов за 15 дни

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР