Изучавайки колониите от микроби, които живеят във всеки човек, изследователите

...
Изучавайки колониите от микроби, които живеят във всеки човек, изследователите
Коментари Харесай

На Земята е открит нов клас живот: той живее вътре в хората

Изучавайки колониите от микроби, които живеят във всеки човек, откривателите се натъкнаха на изцяло нов клас вирусоподобни обекти.

„ Наистина е полуда. Колкото повече гледаме, толкоз повече луди неща виждаме “, споделя Марк Пайфър, клетъчен биолог от Университета на Северна Каролина.

Мистериозните елементи от генетичен материал не са свързани с нищо, което живее вътре в нас: те нямат откриваеми последователности или даже структурни прилики с други биологични сътрудници.

Екип от учени от Станфордския университет твърди, че новото им изобретение може въобще да не са вируси, а напълно нова група обекти в човешкото тяло, пише ScienceAlert. Те може да са в положение да преодолеят пропастта сред простите генетични молекули и по-сложните вируси.

„ Откритите „ обелиски “ съставляват клас от разнообразни РНК, които са колонизирали и са останали незабелязани в микробиомите на хора по света “, пишат откривателите.

Генетичната поредност на обелиските е дълга единствено към 1000 знака (нуклеотиди). Тази краткост може да е повода те да бъдат открити едвам в този момент.

Като част от изследването екипът изследва 5,4 милиона набора от данни за генетична поредност, в които открива съвсем 30 хиляди разнообразни обелиски. Те се появяват в съвсем 10% от човешките микробиоми, които екипът изследва.

В един набор от данни обелиски са открити в 50% от оралните проби на пациентите. Други типове обелиски участват в разнообразни елементи на нашето тяло.

Учените допускат, че всеки подобен обелиск има клетка гостоприемник; да вземем за пример те съумяха да изолират една такава - бактерията Streptococcus sanguinis, постоянно срещан бацил в човешката джука празнина.

Освен това откривателите откриха, че обелиските съдържат кодове за нов клас протеини. Инструкциите за основаване на тези протеини заемат към половината от генетичния код на обелиските. Изследователите допускат, че тези странни протеини може да вземат участие в репликацията на самите обелиски.

Учените към момента не схващат резултатите на обелиските върху техните бактериални гостоприемници или методите, по които те могат да се популяризират сред клетките.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР