Изцяло поддържам обръщението на ръководителя на Националния щаб и това

...
Изцяло поддържам обръщението на ръководителя на Националния щаб и това
Коментари Харесай

Епидемиолог: Редът е по-добър от безредието

Изцяло подкрепям обръщението на ръководителя на Националния щаб и това ми дава по-голяма убеденост в този интервал. Аз видях, че страната е влезнала в своята роля. Това, че има Национален щаб, който работи, ни дава убеденост, че е има ред. Виждането ми във връзка с реда е, че даже да не ти харесва, той е в пъти по-добър от безредието.
Това съобщи пред Българска национална телевизия епидемиологът Мира Кожухарова.

Според нея ние не сме изгубили доста време. " Ситуацията е доста динамична, мъчно е да я догониш. Общо взето нещата вярно започнаха. Те са и по този начин разказани в проектите за грипна пандемия. Такива проекти са правени още 2007-2008 година, сътрудниците са осведомени с тях ".

Тя напомни, че Националният щаб дава отговор на национално равнище и поема отговорност за всяко едно свое предписание, само че не по-малка е нашата отговорност, спазвайки разпорежданията, предпазвайки себе си, да предпазваме хората към себе си. " Така че всеки има своята отговорност и би трябвало да си я поеме ", добави епидемиологът.

" Ние би трябвало да бъдем подготвени в идващите седмици да се срещнем с огромен брой случаи. Проблемът не е единствено в броя, а в подбора на пробите. Зависи в каква общественост ще попаднеш - допустимо е да не са позитивни, до момента в който в прилежащата да бъдат позитивни. Факт е, че случаите, които се появиха, като се изключи един, са случаи на хора, които не са пътували, не можеш да предполагаш, че са пътували някъде и са имали контакти с пътували хора. ", сподели още Кожухарова.

Според нея оттук-нататък вниманието би трябвало да бъде ориентирано към хората с тежка пневмония, тъй като при тях е доста евентуално да се касае за тази зараза и не е значимо дали са пътували, тъй като вирусът към този момент е измежду нас. " Ние виждаме разпространяването на тежките форми, не виждаме всеобщото разпространяване на вируса, тъй като младежите го изкарват безсимптомно или с леки признаци ".

Тя добави още, че човек, изкарал един път ковид, придобива имунитет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР