Изцяло обновената екопътека Стобски пирамиди над едноименото село от община

...
Изцяло обновената екопътека Стобски пирамиди над едноименото село от община
Коментари Харесай

Природно бижу: Обновиха изцяло екопътека „Стобски пирамиди“

Изцяло обновената екопътека " Стобски пирамиди " над едноименото село от община Кочериново бе открита публично.
 БГНЕС
Тя бе напълно възобновена от Югозападното държавно дружество, мероприятието е част от Седмицата на гората. Екопътеката е актуализирана с 45 000 лева, заменени са парапети, актуализирани беседки, пейки и кътове за отмора. Обновяването е дело на ДГС " Рилски манастир ".
 БГНЕС
„ Благодаря на сътрудниците от ДГС „ Рилски манастир “, които дадоха всичко от себе си в една година, в която възвърнаха всички архитектурни детайли. Щастлив съм, че съм шеф на това дружество.
 БГНЕС
Благоевград на ЮЗДП за помощта. В Седмицата на гората поисквам здраве на лесовъдите! През последните две години бе изработен 8-километров горски път, изградихме три баража, които „ овалят “ бурните пролетни води “, сподели шефът на ДГС- " Рилски манастир " Георги Кабзималски.
 БГНЕС
Той разясни, че тази територия е била постоянно горска територия, а в осведомителния център ще има хора, които част от новия екип. Два лв. за възрастни и лев за деца и пенсионери ще коства билетът.
 БГНЕС
Обновени са архитектурни детайли, парапети, две беседки, кътове за отдих и пейки. Реновирането е на стойност към 45 000 лева, а общата дължина на пътеката е 1100 метра.
„ Надявам се в прилежащото дере да възстановим и пътеката за хора с увреждания “, сподели още Кабзималски.
 БГНЕС

 БГНЕС
Директорът на ЮЗДП - инж. Дамян Дамянов, бе специфичен посетител на събитието по разкриване на пътеката. „ Работим посока създаване на нови уреди, еко пътеки, поддържка и създаване на горски пътища, закупуване на територии от частни лица.
 БГНЕС
Това са главните цели, които работим пред последните години и мисля, че се оправяме “, сподели Дамянов пред репортерите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР