Изцяло новият маршрут на предстоящото еко рали България“ минава през

...
Изцяло новият маршрут на предстоящото еко рали България“ минава през
Коментари Харесай

Еко рали „България“ минава през Балкана

Изцяло новият маршрут на идното еко рали „ България “ минава през живописния път в Искърското дефиле от София до Вършец и назад. Състезанието започва в петък от 19 ч на столичния площад „ Батенберг “ и ще приключи в неделя. Пътната книга и специфичните стадии са подготвени, като състезателите ще се насладят на красиви гледки измежду природата в Балкана.

Еко Рали „ България “ е кръг от международния шампионат за Е-регулаторна купа на Международната автомобилна федерация FIA за нови сили и задвижвания. В конкуренцията имат право да вземат участие коли с електрическо задвижване. Това не е скоростно съревнование, в което се гони най-хубаво време и върхова скорост. В еко ралито се подчертава върху икономичното и екологично шофиране по авансово направен маршрут в пътна книга и осъществяване на регулаторни проби. Фаворит за успеха е миналогодишният победител и международен първенец Валтер Кофлер с Tesla Model S, който е краткотраен лидер в генералното класиране.

В деня на откриването ще бъде проведено съревнование по майсторско шофиране на електрически автомобил от публицисти. Гостите на площад „ Батенберг “ ще могат да прегледат най-новите електрически коли, мотоциклети и колела и да се забавляват с разнородни атракции. За първи път тази година ще вземат участие електрически колела, карани от представители на самия производител – българската компания Eljoy Bikes.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР