Изцяло електрическият Macan на Porsche ще бъде оборудван с 800-волтова

...
Изцяло електрическият Macan на Porsche ще бъде оборудван с 800-волтова
Коментари Харесай

Електрическото Porsche Macan излиза през 2025 г., но вече разочарова с пробега си

Изцяло електрическият Macan на Porsche ще бъде оборудван с 800-волтова електрическа мрежа за супербързо зареждане с мощ 270 kW, а съдейки по последните ни шпионски фотоси, това е доста добре, изключително за всички, които възнамеряват да го употребяват в леден климат.

Шпионски фотографи снимаха дълго отлагания електрически SUV в арктически условия преди предстоящото стартиране на пазара по-късно тази година и съумяха да създадат няколко фотоси на интериора, в това число на напълно цифровия надзорен панел на Macan.

Едно от изображенията в непосредствен проект демонстрира както оставащия заряд на батерията, по този начин и оставащия електрически пробег, а цифрите не са по никакъв начин приятни.

Виждаме, че батерията е заредена до 80 %, само че екранът за пробега демонстрира единствено 234 км, преди лидерът да откри зарядна станция. Тези числа, въпреки и в никакъв случай да не са отлични, могат да се смятат за напълно естествени при на ниска цена електрически автомобил с дребен акумулаторен пакет. Но към този момент знаем, че всяка версия на Macan EV ще се предлага с огромна батерия с потенциал 100 kWh.

Данните от фотографията не съответстват тъкмо с информацията от вътрешни източници на Porsche, които допускат, че с цялостна батерия би трябвало да са вероятни над 483 км. 

Но всеки, който има опит с електрически автомобили, ще ви каже, че методът и мястото на шофиране на електрическия автомобил оказват голямо въздействие върху пробега. И най-очевидно е, че от другите фотоси се вижда, че Macan е бил ръководен в Северна Швеция, покрай полярния кръг, което надали е оптималната среда за батерията на електрическия автомобил. 

Въпреки това на температурния екран е изписано 0,5˚С, което в действителност не е толкоз студено.

Възможно е също по този начин първите 20 % от заряда на батерията да са били изразходвани, до момента в който педалът на „ газта “ на Macan е бил крепко натиснат в пода, до момента в който тестовият екип е обикалял към замръзнало езеро и е употребявал гръмкия въртящ миг на двумоторното задвижване с мощ 603 к.с. (612 к.с.), който е 1000 Нм.

Освен тази цифра на пробега обаче, това, което виждаме на тези фотоси, ни харесва. Извитият инструментален панел наподобява малко по-малък от този, инсталиран на седана Taycan, и е хубаво да се види, че Porsche е сложило физически превключватели за ръководството на температурата на долната подпора.

Очакваме Porsche да разкрие Macan, който ще се продава дружно със съществуващата версия ICE, на автомобилното ревю в Лос Анджелис през ноември тази година, а в шоурумите би трябвало да се появи напролет на идната година като модел за 2024 година Но има огромна възможност Porsche да разкрие основни елементи, в това число същинския пробег, преди да смъкна покривалото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР