Изцеление на болните, благодарение на силата на това свято място

...
Изцеление на болните, благодарение на силата на това свято място
Коментари Харесай

Изцеление на болните, които преспиват в този манастир

Изцеление на болните, с помощта на силата на това свято място

Известни са случаи, когато заболели хора с постоянна молитва и пост в стаите на манастира край Ражан си потеглят здрави.

Разглеждайки историческите книги и етнографските записи, можем да забележим, че приказките за чудотворно осъществяване на желанията участват във всички култури и във всички интервали от предишното.

В Южна Сърбия от дълго време се счита, че манастирът на десния бряг на Южна Морава е вълшебен и че светецът, на който е отдаден този манастир, извършва всички доброжелателни молебствия.

Манастирът “Свети Роман ” е един от най-старите сръбски манастири, с които е обвързвана вярата в осъществяването на всички стремежи. Пред сръбските историци и археолози стоеше предизвикателство и задача, при оскъдните материали, да дефинират времето на строителство на този манастир и събитията, които са се случили тук.

Манастирът се намира покрай Ражан. Според свещениците този манастир датира от началото на IX век.

Тъй като няма доста писмена информация за това свято място, не се знае кой го е построил или кой е основният ктитор.

Досега е имало разнообразни случаи на излекуване на болните, които преспиват в стаите наоколо до манастира, а след молебствия и пости си потеглят здрави.

Вижте още: Ватрушки с заряд от извара и сметана. Децата ги обожават

Всеки, който посети манастира “Свети Роман ”, има опция да се поклони пред мощите на този светец и да се обърне към небето за помощ.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР