Изтребителят на СААБ Грипен Е (Gripen E) е способен да

...
Изтребителят на СААБ Грипен Е (Gripen E) е способен да
Коментари Харесай

Business Insider: Изтребителят Грипен е кошмарът за руските Су

Изтребителят на СААБ Грипен Е (Gripen E) е кадърен да победи съветските самолети от серия Су при въздушен пердах. Това заяви Командващият Военновъздушни сили на Швеция Матс Хелгесон, представен от портала Business Insider.
Изтребителят " Сухой " доби статут на легенда поради своята маневреност и дарба да надиграва американските самолети във въздуха за сметка на " рискови и нападателни трикове ", отбелязва бизнес изданието, написа Блиц.

``
реклама

Американските Военновъздушни сили в отговор основават скъпоструващи стелт-технологии. Конструкторите на Грипен не се пробват да намалят забележимостта на изтребителя, а да модернизират бордовите системи за радиоелектронна битка.

" Грипен не може да се похвали с оптимален боeн товар, слаба забележимост или дълъг обсег на полета. Този изтребител има изключителна специфичност, която го прави призрачен сън против съветските самолети ", показва Хелгесон.

Според специалист от английския Кралски институт за отбранителни проучвания Джъстин Бронк, изтребителите Грипен превъзхождат болшинството аналози в успеваемост като средство за електронна битка и заглушаване радарите на съперника.

" Когато водачите на Грипен се умориха да бъдат посмешище за немските " Тайфуни ", те получаха опция да ревизират системите си радиоелектронна битка в бойни условия.

Тогава за немците настъпиха сложни времена. Един от шведските изтребители даже съумя неусетно да се появи до лявото крило на " Тайфун " с помощта на качествата да заглушава радиосигнала ", цитира изданието думите на анализатора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР