Изтребители на НАТО тази година са прехванали над Европа повече

...
Изтребители на НАТО тази година са прехванали над Европа повече
Коментари Харесай

Над 300 руски военни самолета са прихванали тази година изтребители на НАТО

Изтребители на НАТО тази година са прехванали над Европа повече от 300 съветски военни самолета, заяви алиансът. Случаите са били свързани с приближаването на съветските самолети към въздушното пространство на пакта, главно над Балтийско море, оповестява Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че въздушните патрули на НАТО се задействат при приближаването на непознати самолети, за чиито полети липсват данни. Обичайно е по източния фланг на алианса съветските военни самолети да летят с изключени предаватели за данни за местонахождение, височина и полетен проект, както и да не се свързват с управленията на въздушното придвижване, се добавя в известието.

Отбелязва се, че в множеството случаи на прехващане съветските военни са работили професионално. Добавя се, че рядко се е стигало до нарушение на въздушното пространство на НАТО, а когато това е ставало, е било за малко.

НАТО добавя, че от началото на войната в Украйна отбранителното наличие на съдружниците по източния фланг е увеличено. Алиансът отбелязва разполагането на съюзнически изтребители в Румъния, както и на спомагателни сили в Балтийско море, където през октомври още веднъж бе пресечен водопровод.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР