Източното Средиземноморие е въпрос за 82 милиона турци. Това заяви

...
Източното Средиземноморие е въпрос за 82 милиона турци. Това заяви
Коментари Харесай

Източното Средиземноморие - въпрос за 82 милиона турци

Източното Средиземноморие е въпрос за 82 милиона турци . Това съобщи енергийният министър на страната Фатих Дьонмез, като разгласи, че Турция няма да се откаже от претенциите си , написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Със завършването на програмата си през 2023 година, Турция ще има потенциал да съхранява 5,4 милиарда кубически метра природен газ , означи Дьонмез, като посочи, че това ще съставлява най-големият потенциал за запазване в света . Експертът добави, че това ще бъде „ един от най-хубавите отговори за тези, които се опълчват на справедливите действия на Турция в Източното Средиземноморие “, визирайки сондажите на страната в региона към остров Кипър.
„ Турция в никакъв случай не е без конкуренция “, означи Дьонмез. „ Легалните права на Турция и (т.нар.) Турска Република Северен Кипър в никакъв случай няма да са предмет на пазарлък “. Дьонмез добави, че Източното Средиземноморие „ е освен въпрос за нашето министерство и другите способени ведомства “. „ Това на първо място е въпрос за 82 милиона “, изясни министърът, визирайки популацията на Турция. „ Това е въпрос на отечеството, въпрос за Турция, битка против тези, които са обезпокоени от съществуването на Турция “. Анкара в никакъв случай няма отстъпи от настояванията си в Източното Средиземноморие, безапелационен е още енергийният министър.


напомня, че в средата на юли Съветът на Европейски Съюз одобри изводи по отношение на сондажните действия от страна на Анкара в Източното Средиземноморие.
" Съветът показва страдание, че макар многократните апели на Европейския съюз Турция да приключи противозаконната си активност в Източното Средиземноморие, тя продължи сондажните си интервенции на запад от Кипър и стартира втора сондажна интервенция на североизток от Кипър в кипърските териториални води. Съвет акцентира още веднъж, че сходни противозаконни действия имат доста директно негативно влияние върху целия набор на връзките сред Европейски Съюз и Турция . Съветът още веднъж приканва Турция да се въздържа от сходни дейности, да работи в дух на добросъседство и да зачита суверенитета и суверенните права на Кипър, в сходство с интернационалното право ", стана ясно тогава от изказването на европейската институция.
Съветът реши и краткотрайно да прекрати договарянията по всеобхватното съглашение за въздушен превоз и за момента да не организира съвещания на Съвета за асоцииране и спомагателни съвещания на разговорите на високо ниво сред Европейски Съюз и Турция . Съветът утвърждава предлагането на Комисията (Eвропейската комисия - бел. ред.) за понижаване на предприсъединителната помощ за Турция за 2020 година и приканва Европейската капиталова банка да преразгледа своите действия по разпределяне на заеми в Турция , по-специално във връзка с кредитирането с държавна поддръжка, разясниха още от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР